AKP'li Çelik: 'Kara harekatı korkunç sonuçlar doğuracaktır'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda "Kara harekatı korkunç sonuçlar doğuracaktır" ifadelerini kullandı.

AKP'li Çelik: 'Kara harekatı korkunç sonuçlar doğuracaktır'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Gazze'deki olaylar devam ederken insani durum hepimizin gözleri önünde ağırlaşıyor. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın katılacağı büyük bir miting icra edilecek. Gazze'deki insalık dışı ablukanın kabul edilemez olduğunu milletimiz tüm dünyaya göstermiş olacak. Hastanedeki çocukların hayatı ile ilgili bir kaygı günlerdir taşınıyordu. Bu hastaneler o çocuklara, yaralılara hizmet veremez hale geldi. Sivil toplum örgütlerinin soykırım dediği eylemler gerçekleşiyor. Ölen Filistinlilerin sayısı 5 bini geçti. Bunların yarısı çocuk ve kadın. Yaralıların tedavisi için de bir sağlık altyapısı yok. Gazze insanlık için bir sınav haline gelmiş durumda.

"DEVAM EDEN HAVA HAREKATLARI DA KORKUNÇ SONUÇLAR DOĞURUYOR"

Batılı hükümetler ne yapıyor? Filistin'e destek yürüyüşlerini engellemeye çalışıyorlar. Batıdaki vicdanlı insanlar ise mazlum insanların yanında olduklarını gösteriyorlar. Batılı liderler İsrail'i düzenli olarak ziyaret ediyorlar. Ezberledikleri cümle de şu: İsrail'in kendi savunma hakkı var. Savunma hakkı bebekleri, masum sivilleri öldürmek değildir. Batılı liderler bu savunma hakkıkndan bahsederken, Filistinli masumların yaşama hakkından da bahsetmeleri gerekir. Sürekli olarak her giden bunu tekrarlıyor. Bu uluslararası hukuk kuralları içinde olur. Eğer siz bunlar masumların cesetleri üstünde söylerseniz, bu insanları öldürün demekten başka anlam taşımaz. Tüm dünya günlerdir kara harekatının ne tür korkunç sonuçlar doğuracağını tartışıyor. Gerçekten de korkunç sonuçları olacaktır. Ancak devam eden hava harekatları da korkunç sonuçlar doğuruyor. Bu kadar insanın üzerine bomba yağdırmaya kimin hakkı var? İsrail Gazze'yi insansız toprak parçası haline getirmeye çalışıyor. 1000'e yakın tırın günlük olarak oraya girmesi lazım. 20 tane kamyona izin verilmesi insani yardımı faydalı bir hale getirmez. Mısır'a mı sürelim, başka bir çöle mi sürelim Filistinlileri diye plan yapıyorlar.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli görüşmelerini takip ediyorsunuz. AK Parti kendi içinde, MHP kendi içinde çalışmalarını olgunlaştırdı. Takvim çalışmaya başlayacaktır.

Sayın Bahçeli'nin Gazze konusundaki hassasiyetini şükranla karşılaşıyoruz. Bu yer bizim tarihimizin çok güçlü bir parçası. Birileri bizim bu coğrafya ilgilimiz yokmuş açıklamaları dayanağı olmadan yapabiliyor. Bu konuda bir ayrımız gayrımız yoktur."

Etiketler
Ömer Çelik