AKP'den Yeniçağ'a 100 bin liralık tazminat davası

AKP, "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla Yeniçağ gazetesine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AKP'den Yeniçağ'a 100 bin liralık tazminat davası

AKP'nin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın, Yeniçağ gazetesine asliye hukuk mahkemesinde açtığı davanın dilekçesinde, partinin, yasalara göre faaliyetlerini sürdüren siyasi bir teşekkül olduğu belirtildi.

Dilekçede, Yeniçağ gazetesinin internet sitesinde 15 Kasım 2022'de yayımlanan mesnetsiz ve gerçek dışı haberin, AKP'nin toplum nezdinde itibarını zedeleme kastıyla yapıldığı öne sürüldü.

Dilekçede, şu değerlendirmeye yer verildi:

"Bu asılsız haberin, müvekkil partiyi ve kadın kollarını hedef alarak kötü niyetle yapıldığı açıkça ortadadır. Benzer yönde açıklama müvekkil parti Ordu Kadın Kolları tarafından da basın ve kamuoyuna duyurulmuştur ve sosyal medya hesaplarından söz konusu görüntülerin kadın kollarının toplantısına ait olmadığı belirtilerek, davalı haberinin gerçek dışı ve iftira olduğu açıklanmıştır."

Partinin siyasi pozisyonu ve toplumdaki konumu gereği manevi değerlerinin açıkça zarar gördüğü iddia edilen dilekçede, bu kapsamda partinin kişilik hakları ve saygınlığına saldırıda bulunduğu savunmasıyla davalı gazetenin 100 bin lira manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.

Kaynak: AA

Etiketler
Saldırı Şili