Kemal Kılıçdaroğlu: Şehit cenazesinde beni linç etmek için hazırlık yapılmış

Adalet Yürüyüşü’nün 2. yıl dönümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV'de canlı yayın konuğuydu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Şehit cenazesinde beni linç etmek için hazırlık yapılmış

Adalet Yürüyüşü’nün 2. yıl dönümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV'de canlı yayın konuğuydu.Kaynak: Kılılçdaroğlu 2 yıl sonra açıkladı: Polisin müdahale edeceği duyumunu almıştık

Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde uğradığı hain linç girişimiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Şehit cenazesinde beni linç etmek için hazırlık yapılmış. Savcılık görüntüleri bile incelemedi. Talimat verilmiş, ifadesini alın bırakın demişler. Gözleri dönmüş, bunları yaparlar ama linç girişimi affedilmez. Linç girişimi kavramı da benim değil. Oradaki bir bürokratın söyelediği bir kavramdır.

İstanbul'da da bir şehit cenazesinde gelip kurşun atmışlardı. Başbakan oradaydı, devlet oradaydı ama devlet yoktu.

Eğitimde, dış politikada ciddi bozulmalar var. Devleti yönetenler gerçekleri söylemek zorundadır, yalan söyleyemezler. Siyasal iktidar topluma gerçekleri söylemiyor. Gerçekleri dış basından öğreniyoruz. Belgeleri onlar yayınlıyor.

Sağlık bir devlette, Osmanlı'dan beri dış ilişkilerde görüşülen her şey tutanak altına alır. Ama bunlar dış ilişkilerden kimseyi almadan yanlarına görüşmeler yapıyor. Bunlar devlet geleneğimiz ile bağdaşmaz.

Ekonomide de adaletsizlik var. Devleti yönetenler vatandaştan vergi toplar. Vatandaşlara hizmet etmek için. Siyasal iktidarın topladığı vergilerin nerelere harcadığının hesabını vermesi lazım. İstanbul Havalimanı kaça yapıldı, bilinmiyor. Köprü kaça yapıldı, şehir hastaneleri kaça yapıldı bilmiyoruz. Ticari sır diyorlar. Bunları bilmek vatandaşın hakkıdır. Devletin saydam olması gerekir.

Bu yürüyüşten sonra CHP'nin duruşu değişti. Herkesi kucaklayan bir dil kullanmaya başladık, herkesle konuşmaya başladık. Toplumun dokularına inmeye başladık."

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü Halk TV Şehit