Yetkililerle görüşen Kutan pasaport skandalını doğruladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu hedef gösterirken, pasaport skandalının perde arkasını Recai Kutan açıkladı.

Yetkililerle görüşen Kutan pasaport skandalını doğruladı

Daha önce teamüllere aykırı olarak araç muafiyeti kaldırılan, polis korumaları geri çekilen Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu’nun, son olarak isminin karşısına ‘terör’ ifadesi yazılarak, pasaportu yenilenmemişti. Skandalın yankıları sürerken tartışmaya son noktayı koyan açıklama Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve ESAM Başkanı Recai Kutan’dan geldi. Kutan, Millî Gazete’ye yaptığı özel açıklamada “skandal”ı doğruladı.

Skandalın yankıları sürerken Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, meseleyi araştırdığını, Bakanlığın “yanlışlık oldu” dediğini ve durumun daha sonra düzeltildiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir televizyon programında 24 Haziran seçimlerinin ardından başına gelen skandal bir olayı açıkladı ve pasaport değiştirmek için gittiği nüfus müdürlüğünde kayıtlı olan sistemde isminin karşısına ‘terör’ ifadesinin yazıldığını öğrendiğini söylemişti. Pasaport skandalının yankıları halen devam ederken, mağduriyet bununla da sınırlı kalmadı.

ÖZÜR BEKLENİRKEN, HATA YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz süreçte de Saadet Partisi’ne ve Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’na yönelik ithamlarda bulundu. Yaşanan krizi çarpıtmak isteyen havuz medyası, Süleyman Soylu’nun sözlerini ‘Pasaport krizine yalanlama’ olarak gördü. Karamollaoğlu, yapılan çirkin saldırılardan dolayı özür beklerken, ikinci bir hata yapılarak, pasaport krizi çarptırılmaya çalışıldı, algı operasyonlarıyla krizin üzeri kapatılmak istendi.

RECAİ KUTAN DA AYIBIN DÜZELTİLMESİNİ İSTEDİ

Skandaldan haberdar olunca süreci yakından takip eden ve İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliyle telefonla görüşen Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, Temel Karamollaoğlu’nun açıklamalarını doğruladı.

Kutan, “Genel Başkanımız Temel Bey pasaportunu yenilemek maksadıyla nüfus müdürlüğüne gidince kendisini karşılıyorlar, ilgi gösteriyorlar. Daha sonra pasaportunuzu değiştirme imkânımız yok, çünkü isminizin yanında terörle iltisaklı notu var diyorlar. Bunun üzerine Temel Karamollaoğlu beni aradı ve nasıl bir yol izleyeceğimizi istişare ettik. Üzücü bir hadiseydi, ben de İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliyi aradım, ve bu ayıbın düzeltilmesini istedim. Yetkili beni dinledikten sonra durumu araştırdı ve 1 saat sonra beni aradı. Bir yanlışlık olduğunu ve Temel Bey’in pasaportunu değiştirebileceğini söyledi.” ifadelerini kullandı.

Milli gazete madde madde yaşananları özetledi;

PASAPORT SKANDALININ GERÇEKLERİ

1. Karamollaoğlu, 06.07.2018 tarihinde Ankara İl Nüfus Müdürlüğü’ne bizzat giderek diplomatik pasaportunu yenilemek istedi. Nüfus Müdürlüğü’nde kayıtlı olan sistemde isminin karşısına ‘terör’ ifadesinin yazıldığını öğrendi. “Terör” isnadı gerekçesi ile yeni pasaport verilemeyeceği yetkililer tarafından kendisine ifade edildi.

2. Bu vahim olayın sebebini Karamollaoğlu öğrenmek istedi. Nüfus Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sivas Valiliği nezdinde yürütülen şifahi görüşmelerde, kendisine bu durumun ancak Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı tarafından düzeltilebileceği bilgisi verildi.

3. Karamollaoğlu, bunun üzerine İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığıyla bir dizi görüşmede bulundu. Yapılan girişimler sonucunda Karamollaoğlu’na bakanlık yetkilileri tarafından, “Güvenlik soruşturması kaydındaki ‘Terör’ isnadının kaldırıldığı, pasaportunun İl Nüfus Müdürlüğü’nden teslim edileceği” ifade edildi.

4. Sivas Valiliği ve İçişleri Bakanı Müsteşarlığı’yla irtibata geçildikten sonra şerh kaldırıldı ve “başvuradan 6 gün sonra” (12.07.2018) pasaportu teslim edildi.

5. Skandalın medyaya yansımasının ardından, üzücü muamele hiç yaşanmamış gibi gösterilmeye, boş iddia olarak takdim edilmeye, üstü örtülmeye hatta Saadet Partisi Genel Başkanı suçlanmaya çalışıldı. Bu algı yönetiminde sadece yandaş medya değil aynı zamanda devlet kurumları da kullanıldı.

6. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi twitter hesabından ‘Temel Karamollaoğlu’nun pasaportunun aktif olduğu tespit edilmiştir” açıklaması yaptı. Olay yaşanmamış, terör ibaresi yazılmamış gibi gösterilmeye çalışıldı.

7. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Ben bunu anlayabilmiş değilim. 6’sında müracaat etmiş, 12’sinde almış. O günler yoğundu” diyerek aslında skandalı doğruladı.

8. Karamollaoğlu’nun yaşadığı mağduriyet sadece bununla sınırlı değildi. Daha önce de Karamollaoğlu’nun araç muafiyeti kaldırılmış, polis korumaları da geri çekilmişti.

Etiketler
Saadet Partisi Süleyman Soylu Temel Karamollaoğlu Pasaport