İmamoğlu'ndan Yıldırım'a 'taklit' yanıtı: Rakibimizin görmesi beni mutlu ediyor

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 'Ekrem İmamoğlu beni taklit ediyor' söylemlerine yanıt verdi.

İmamoğlu'ndan Yıldırım'a 'taklit' yanıtı: Rakibimizin görmesi beni mutlu ediyor

GERÇEK GÜNDEM - İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, NTV - Star TV ortak yayınında gelen bir soru üzerine Binali Yıldırım'ın 'Ekrem İmamoğlu beni taklit ediyor' söylemlerine yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Hiçbir arayışım yok. Her mitingimi takip edin. CHP'nin has evladıyım. Ben siyasi hayatıma CHP ile başladım. Ancak kendimi temsil ediyorum. Siyasi partileri birileri gibi amaç gören değil araç gören birisiyim. Hizmetin aracı. İşi amaca devşirirseniz partizanlığın içine gömülürsünüz. Şuan İBB'de görüldüğü gibi.

Bana çay getiren, oranın personeli, Sultanbeyli'ye sürülür mü? Ben 18 günde bir kişi almadım, bir kişi çıkartmadım. Zaten öyle bir ahlaka da sahip değilim. En güzel referansım 5 yıllık Beylikdüzü yönetimim.

Ben kendim olarak CHP'de siyaset yapıyorum. Dün başka konuşan bugün başka konuşan biri değilim. Ben her 10 Kasım'da Atatürk için mevlüt okutturan birisiyim.

Kusura bakmayın cami avlularında neler neler yapılıyor. Yanında diyanet işleri başkanı varken, iftiralar iftiralar. Kul hakkı yenir bu laflarla başka bir şey olmaz. Ben inancımla siyaseti birbirine karıştıran biri değilim.

Ben inancımdaki referansları, samimi bir dindar olarak kendimi tanımlıyorum, kendi alanında kullanan ve insanklara örnek veren birisiyim. Okuduğum, beni insan yapan ne varsa, hangi unsur varsa onu siyasal yaşamına katan birisiyim. Çok şükür her iyi örneği hayatına katan ama kimseyi kopyalamayan birisiyim.

Dün indirimleri açıklayan ben. Bu parayı nereden bulacaksın, diyen rakibim. Kayıtları var açın bakın. Bu indirimleri yaptık. AKP'li meclis üyelerinin verdiği projeyi sahiplendiniz diyorlar.

200 bin kişiye istihdam sağlayacağız diyen ben, "iş vermek belediyenin işi midir" diyen rakibim. Birçok örnek veririm. Şu anda gündemim kent yoksulluğuna oturmuş olması, bunu rakibimizin görmesi beni ziyadesiyle mutlu ediyor.

31 Mart öncesi İstanbul seçimini beka sorunu diye tanımlayarak, sayın cumhurbaşkanı, bakanlar, 39 ilçede miting yapıyorken, sayın cumhurbaşkanı ülkenin başka sorunları var dedim. Ekonomik, güvenlik, terör sorunlarımız var. Lütfen bakanlar siz de o işe bakın, diye meydanlarda bunu söyleyen ben.

Sayın cumhurbaşkanının meydanlardan çekildiğini görmek, inşallah diyorum sözümün bir karşılığı olmuştur. Yeni nesil siyaset anlayışıyla aslında politikanın yönünü değiştiriyoruz. Ben cumhurbaşkanı makamını nasıl gördüğümü bizzat kendisine anlattım.

Etiketler
Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu