'Paraları sıfırlayın' sözünün hesabını yargı önünde vereceksin'

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP MYK toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

'Paraları sıfırlayın' sözünün hesabını yargı önünde vereceksin'

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK sonrasında parti binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tezcan, Erzincan Kemaliye’de bir şehit olduğunu belirterek taziye ve başsağlığı dileklerini iletti.

CHP'li Bülent Tezcan'ın açıklamalarından satır başları:

POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE

10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla emniyet mensuplarının gününü de kutlayan Bülent Tezcan “O çalışma şartları karşılığına aldıkları maaş yetersiz. Örgütlenme imkanlarının önü kesiliyor. Sorunlarının çözülmesini bekliyoruz. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekir. 3600 ek göstergenin polislere verilmesi lazım” dedi.

ÖZELLEŞTİRME

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sorununun devam ettiğini bildiren Bülent Tezcan, “Hafta sonu iki önemli büyük miting yapıldı şeker fabrikalarının satışına karşı. Şeker İş Sendikası Genel Başkanı, ‘Bu fabrikaların satışında şu anda 102 milyon dolar kayıp var’ diyor. Bu açıklamaları incelemeye değer. Dikkate alın sözlerini. Değerinin altına satılması kabul edilebilir değil şeker fabrikalarının. Satışa karşı mücadelemiz devam edecek. Şeker fabrikaları milletin elinde kalmalıdır. AKP iktidarı tarımı, kendi işçisini gözden çıkarmış.” diye konuştu.

EMEKLİLER

8 milyon emeklinin 4 milyonu çalışmak zorunda. CHP'nin emekliye dönük sözleri hala geçerliliğini koruyor. Bizim iktidarımızrda emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz. Büyümeden pay verdiğinde en düşük emekli maaşını 2400 TL'ye çıkarmak lazım

Saray'ın 1 dakikalık masrafı 1630 TL. Saray taksimetreyi açtığında 1 dakikada bir emekli maaşı harcıyor.

ERDOĞAN'IN KILIÇDAROĞLU'NA YÖNELİK SÖZLERİ

“Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Erdoğan, çıkıp Genel Başkanımızın namusuyla, alın teriyle, helal kazandığı memuriyet maaşına laf söylemiş” diyen Tezcan, şunları kaydetti:

“Biz gelirinin her kuruşunun içerisine haram karışmış olanların, alın teriyle, helal kazanılmış gelirle, emekli maaşıyla nasıl yaşanacağını anlamalarını beklemiyoruz. Harama alışmış olanlar, haramdan gelir etmeye, haramdan servet biriktirmeye alışmış olanlar, Genel Başkanımızı devletten aldığı helal gelirle yaşamasını anlayamazlar, anlamalarını da beklemiyoruz. Başka bir şey bekliyoruz; haramla servet biriktirenlerin yakınlarının Man Adası’ndaki haram ticaretini hala açıklayamadılar. Sayın Erdoğan, Man Adası’ndaki haram ticaretin izahını bekliyoruz.”

Tezcan, Cumhurbaşkanının kazancının her kuruşunu milletin bilmeye hakkı olduğunu ifade ederek, “Genel Başkanımız bundan gocunmuyor. Onun için kazancı helal olanların, helal kazancıyla alay etmek yerine servetindeki şüpheyi millete açıklamakla yükümlüsün. Hala ‘paraları sıfırlayın’ sözünün hesabını vermedin. Hesabını vereceksiniz bunun, o paraların nasıl istiflendiğini ve sıfırlandığını millete, yargıya, hukuka anlatacaksınız” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ÜZERİNDEN KILIÇDAROĞLU VE ERDOĞAN'I KARŞILAŞTIRDI

Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nu karşılaştırırken, Türkiye’de iki ayrı lider tipi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bir tarafta bir siyasetçi, üniversite öğrencilerine hitap ederken soğuk savaş döneminin öfkeli diliyle konuşuyor. Yeri üniversite olması gereken çocuğu ‘hapse atın’ diye cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat talimat veriyor, savcılar, hakimler de siyasetin talimatıyla harekete geçiyor. Bir başka fotoğrafı da geçen hafta gördük, öğrencileri arabasına alıp onları okula bırakan bir başka lider. Öğrencilerin yüzü gülüyor, aydınlık, huzuru içindeler. İşte iki lider arasındaki fark, birisi öğrencilerin yüzünü aydınlatan, onlara umut veren bir lider, öteki ise öğrencilere eli kamçılı, ceberut, üzerinde bir üniforması eksik. Eminim o öğrenciler, hayal ederken, o bildik üniforma ile hayal ediyorlar ama TSK üniforması değil, tarihin çöplüğündeki diktatörlerin üniformasıyla.

Terörle mücadele konusunda da iki ayrı lider fotoğrafı. Birincisi, ‘PKK’ya dokunmayın’ diye valilere talimat veren lider, Erdoğan. Öbür tarafta PKK’nın pusu kurduğu bir lider, Kemal Kılıçdaroğlu. İki liderin tablosu budur; birisi tek adam koalisyonunu ve diktatörlüğü temsil eden, öbürü ülkenin aydınlık yüzünü demokrasi buluşmasını, özgürlükleri, işi, aşı temsil eden lider. İnşallah önümüzdeki ilk seçimlerde iktidarda milletin aydınlık yüzünü temsil eden bu anlayışı göreceğiz. Tarihin çöplüğüne gidecek olacak diktatörlerin yeri şimdiden hazırlandı. ‘Adalet Yürüyüşü’nü yapan Sayın Kılıçdaroğlu’nun da tarihin onur locasındaki yeri şimdiden hazırlandı. İlk seçimler de bunun sandıkta hesabının görüldüğü seçimler olacaktır.”

İYİ PARTİ ZİYARETİ

Bülent Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderlerle ne zaman görüşeceği sorusuna “Perşembe günü saat 10.30’da İYİ Parti’yi ziyaret edeceğiz” diye yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU HATAY'A DA GİDECEK

Tezcan, Kılıçdaroğlu’nun Hatay ziyaretinin önümüzdeki cumartesi gerçekleşeceğini bildirerek, “Hatay programı cumartesi günü. Hatay’ı ziyaret edecek. Reyhanlı, Kırıkhan ve Hatay çevresinde incelemelerini sürdürecek” dedi.

Etiketler
Bülent Tezcan Para