Yavuz'dan itiraf: Büyükçekmece'de 24 Haziran öncesinde oynamalar var

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul’da seçim sonuçlarına yönelik itirazlar hakkında açıklama yaptı.

Yavuz'dan itiraf: Büyükçekmece'de 24 Haziran öncesinde oynamalar var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul’da seçim sonuçlarına yönelik itirazlar hakkında açıklama yaptı. Yavuz 24 Haziran öncesinde bir takım oynamalar olduğunu ve bunları bildiklerini itiraf etti!

BÜYÜKÇEKMECE TARTIŞMASI

Büyükçekmece'de ne oldu? Seçimin yenilenmesi için de olağanüstü bir itirazımız var. Büyükçekmece Belediyesi'ndeki bir işçi Mehmet Özgür Samanlar isimli bir işçi, ilçe nüfus müdürlüğünde görevlendiriliyor 28 Mart 2017'de. Bu iş son anda başlatılmadı. Benim kişisel tahminim, 24 Haziran öncesi başlayan bir kurgu, çalışma var. Bu işler hatalı değildir, bu işler adeta teamülen yapılmıştır. Bilerek, isteyerek, kurgulayarak yapılmıştır. 24 Haziran öncesi başlıyor. 24 Haziran seçimlerinde en fazla 1 milletvekiline etki edebilirlerdi. Ama ne kadar atımlık barutu varsa, İstanbul'da el değiştirelim bir zaaf ortaya çıkaralım dediler. Bunu sadece bir yerin kurgulaması mümkün değildir. Bu işin beyin takımına ilişkin çok konuşmamızda fayda var. Bu beyin neresiyse, orası bütün güçleri birleştirmeyi becermiş. Yasal, gayriyasal yapılanmalardan istifade etmiş. Bu işin içinde birçok gayriyasal oluşumlardan görevlendirilenler olduğunu düşünüyorum.

‘YER YOK, BİNA YOK, KİŞİNİN KENDİSİ YOK, KİŞİNİN İMZASI YOK’

Diyor ki CHP’nin sözcüleri, ‘Zaten çok az sayıda seçmen listesinde artış olmuş’ diyor. 24 Haziran’dan bugüne 2310 seçmen artmış, doğru. Buradan baktığımda doğru haklı görünüyor. Fakat 24 Haziran’da seçmen olup da 31 Mart’ta seçmen olmayan 3349 kişi var. ne oldu bunlar? 24 Haziran’da seçmen olup da 31 Mart’ta başka ilde seçmen görünenler var 4 bin kişi var. 24 Haziran’da seçmen olup da 31 Mart’ta İstanbul’un başka ilçelerinde seçmen görünen 4 bin 100 kişi var. E demek ki bu sayı 2 binli rakamlardan ibaret değil.

Ne oldu orada? Burada olan, bir kişinin Sivas’ta bir seçmeni, İstanbul’da bulunan ve kullanmadığı eve seçmen kaydı alması değildir. Burada olan, Kayseri’de olan birisinin, İstanbul’daki yakınının yanına seçmen olması değil.

Orada yer yok, bina yok, kişinin kendisi yok, kişinin imzası yok. Onun yerine başkaları imza atıyor. Nasıl oluyor bu? 14 boş arsa kullanılarak. Belediyeden numarayı alıyor, boş arsayı ev gibi gösteriyor. Yer yer kişileri etkileyerek; çünkü orada da organizasyon var. ‘Bu kadar seçmen bulacaksın’ Bunları da konuşacağız. İki kişi tutuklu olacak bu dosyada. Daha kaç kişinin tutuklanacağı belli değil. Dosya devam ediyor, dosya açık.

Etiketler
Büyükçekmece Ali İhsan Yavuz Seçim 24 Haziran