Sandıklar bu hızla sayılırsa süreç kaç gün sürer?

AKP ve MHP seçim sonuçlarının açıklanmaması için süreci uzatmaya çalışıyor. Peki bu itirazlar sürerse sayım ne kadar sürer?

Sandıklar bu hızla sayılırsa süreç kaç gün sürer?

AKP ve MHP seçim sonuçlarının açıklanmaması için süreci uzatmaya çalışıyor. Maltepe'de seçim kurulunu basan, sayım terminal sayısının arttırılmasına engel olan AKP ve MHP halkın iradesinin tecelli etmesini geciktiriyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Maltepe 1'inci ve 2'nci ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararına CHP'nin yaptığı itirazı bugün görüşecek.

CHP İstanbul eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş sayımın hızına dikkat çekti. Yarkadaş, bu hızla giderse sayımın 25 gün daha süreceğini belirtti.

Barış Yarkadaş twitter hesabından şu açıklamaları yaptı;

CHP, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptal edilmesi kararına itiraz etti.

YSK'nın açık kararına rağmen Maltepe'deki 12 kurul lağvedildi. Şu an sadece iki kurul sayım yapıyor. Saatte iki sandık sayılıyor. Bu hızla gidildiği takdirde geride kalan 176 sandığın sayımı 9 gün sürecek. 400 sandığın yeniden sayılması yönünde kararı verilmesini düşünemiyorum!

2- Eğer YSK, pazar günü verdiği kararın arkasında durmaz ve 400 sandığı yeniden ve sadece iki kurula saydırırsa, bu işlem yaklaşık 25 gün daha sürer. Bu da Türkiye'nin daha çok enerji ve zaman kaybetmesidir. Annesiyle nöbete gelmek zorunda kalan kardeşimizin geleceğini çalmayın!

Sandıklar bu hızla sayılırsa süreç kaç gün sürer? - Resim : 1

3- Maltepe'deki iki Sayım Kurulu şu ana kadar sadece 14 sandığı sayabildi. Eğer diğer kurullar YSK kararına rağmen lağvedilmemiş olsaydı, sayımların tamamı bitecek, İmamoğlu mazbatasını yarın alacaktı. Sayımın neden geciktirildiği ve engellendiği çok açık değil mi?

Etiketler
Seçim