Ekrem İmamoğlu: Ben kazandığımızı biliyorum

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu: Ben kazandığımızı biliyorum

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu Anadolu Ajansı'na çağrıda bulundu.

İmamoğlu şöyle konuştu;

"Anadolu Ajansı'nın açıklama yapmadığı süre tam 1 saati buldu. Anadolu Ajansı'nın açıklama yapmamakta direnç gösteriyor. Bu Cumhuriyet tarihimizin en önemli bilgi alma kurumumuzu uyarıyorum. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız, hesap veremezsiniz.

Lütfen tarihinize yakışan şekilde davranın. Sizden isteğim, lütfen bir an önde süreci kendi verilerinizle toparlayın. Talimat mı bekliyorsunuz, bir yere mi ulaşamıyorsunuz ne yapıyorsunuz anlamış değilim.

İstirham ediyorum bu bir demokrasi sürecidir. Türkiye'nin demokrasi tarihinin en önemli anını yaşıyoruz. Bu artık bir CHP, AKP, İYİ Parti meselesi değildir.

Bu şehrin 16 milyon insanlarının çocuklarına, annelerine, babalarına, gençlerine hesap veremezsiniz.

Lütfen vazifenizi yerine getirin.

Bunu yerine getirmezseniz tarih sizden hesap sorar.

Kimselere karşı utanacağınız bir işi yapmak zorunda hissetmeyin. siz, topluma ve milletimize karşı sorumlusunuz.

Ben kazandığımızı biliyorum, kazandığımızın farkındayım. Ama edebim, sürece olan saygım bunu açıklamama imkan vermiyor. Bu benim devlet adamlığı anlayışıma sığmadığı için bu şekilde bir açıklama yapmıyorum henüz. Lütfen, bütün sorumluları sorumluluğa davet ediyorum. Türkiye'nin demokrasi tarihine yanlış yapmayın. Gereğini yapın."

Etiketler
31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisi