Adana 'Zeydan Karalar' dedi! İşte 31 Mart Adana seçiminin sonucu

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Adana'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.

Adana 'Zeydan Karalar' dedi! İşte 31 Mart Adana seçiminin sonucu

31 Mart Yerel Seçimleri'nde 17:00 itibariyle oy verme işleminin bitmesinin ardından Adana'dan ilk sonuçlar da gelmeye başladı.

Gerçek Gündem'in Anadolu Ajansı'ndan aldığı Adana ve ilçelerinden aldığı sonuçları görmek için TIKLAYIN

Adana'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, en çok oyu CHP'nin adayı Zeydan Karalar (61), Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Merkez Seyhan Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar, Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile yarıştı. Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, en çok oyu Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Karalar, rakibi Sözlü'ye kesin olmayan sonuçlara göre yaklaşık yüzde 10 fark attı.

ZEYDAN KARALAR KİMDİR?

1958’de Adana’da doğdu. İlkokul, ortaokul, liseyi Adana’da okudu. 1980'de Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden mezun oldu.

1977'de Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurdu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 1977-1980 yılları arasında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 1981’de, 23 yaşında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı'na seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını elde etti; 2 yıl bölge başkanlığı ve üst kurul (TMMOB) delegeliği yaptı.

7 Temmuz 2010’da CHP Adana İl Başkanlğı’na atandı. Referandum çalışmalarını yürüttü. 23 Ocak 2011’de İl Kongresini de kazanarak bu göreve Genel Seçimler sürecinde de devam etti. Arapça ve Almanca bilen Karalar, evli ve 3 çocuk babası.

Etiketler
31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları Adana Seçim Yerel Seçim