Ekrem İmamoğlu'nu şaşırtan anket!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin kalesinde kendisini şaşırtan anketi sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiğini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'nu şaşırtan anket!

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu buluşması sonrası edindiği izlenimleri ve notları paylaştı.

Ertuğrul Özkök'ün köşe yazısında yer veridiği Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

AK PARTİ’NİN KALESİNDE BENİ ŞAŞIRTAN BİR ANKET

“İstanbul’un bütün ilçelerinde anketler yaptırıyorum. AK Parti’nin kalesi sayılan iki-üç ilçeden gelen sonuçlar beni şaşırttı. Sadece Kemal Bey’e gönderdim. Tabanda büyük bir değişim dalgası var.”

METAL YORGUNLUĞU
DİNLENECEKLER, ONLAR İÇİN DE İYİ OLACAK, VATANDAŞ İÇİN DE

“Cumhurbaşkanı haklı. Partisinin çok belirgin bir metal yorgunluğu var ve bir türlü belini doğrultamıyor. Onları vatandaş o koltuklara getirdi, şimdi orada yorgun argın oturuyorlar. Yine aynı vatandaş onları dinlenmeye gönderecek. Bana gelince... Geçen seçimlerde onları Beylikdüzü’nde dinlendirdim, henüz yorgunluklarını atamadılar, şimdi bütün İstanbul’da da dinlendireceğim. Onlar için de iyi olacak, vatandaş için de, ülke için de.”

Ekrem İmamoğlu'nu şaşırtan anket! - Resim : 2

MEŞRUİYET TARTIŞMASI

2023’E KADAR SEÇİLDİ, BEN DE 2024’E KADAR SEÇİLECEĞİM

“Cumhurbaşkanı’nın meşruiyeti ile ilgili bir tartışmayı asla açmayız. Biz 5 yıl için seçilmiş bir belediye olacağız. Beş yıl için seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var. Kendi hükümeti var. Onun süresi 2023, yerel yönetimlerin süresi 2024. Yani bu öyle bir kaygı çok gereksiz. Vatandaşın zihnini böyle bir kaygı ile doldurmak demokrasiye aykırı bir şeydir. Bizim konumuz İstanbul’dur. Nokta.”

MEŞRUİYET TARTIŞMASI 2

CALİFORNİA’DA ÇIKMIYOR BİZDE NİYE TARTIŞILSIN Kİ

“Yani California’da, Fransa’da, Almanya’da, Berlin’de veya dünyanın başka bir yerinde cumhurbaşkanı şu partiden veya ittifaktan oluyor, belediye başkanı ise başka bir partiden seçilince meşruiyet tartışması açılmıyor da burada niye açılsın?”

MEŞRUİYET TARTIŞMASI 3

TAM AKSİNE HUZURLU BİR DÖNEM BAŞLAYABİLİR

“Tam aksini söyleyeceğim. Son yerel seçimle bu yerel seçim arasında biz tam 7 seçim ve referandum yaşadık. Yedi defa sandığa gidişin topluma verdiği kutuplaştırıcı zararı, ekonomiye verdiği zararı gören, bilen birisiyim. Millet seçimden usandı. Yani 2023’e kadar hepimizin işimize bakacağı, vatandaşın da ruhen dinleneceği bir dönem var. Bunu bütün partiler hep birlikte ülke ve siyaset açısından değerlendirme imkânına sahip olur.”

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu