Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Hasan Tahsin' hatırlatması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de partisinin Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de partisinin Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu, İzmir'de konuşmasında, Erdoğan'ın "Ne diyorlar domates, ne diyorlar patates, düşünün ya düşünün bir merminin fiyatı nedir?" sözlerine göndermede bulunarak İzmir'de sahile çıkan Yunan askerlerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'i hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, "Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkeden kurşundan söz edeceksen, Hasan Tahsin'in kurşunundan söz edeceksin" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İzmir milletvekili olarak bana bu onuru yaşattığınız için. Bütün izmirlilere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir, Türkiye'nin gözbebeği olan bir kent, demokrasinin kalesi, uygarlığın kalesi olan bir kent. 8500 yıllık tarihi bahrında taşıyan bir kent. İzmir milletvekili olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.

Victor Hugo, İzmir için şöyle der; "İzmir bir prensestir, çok güzel küçük şapkasıyla. mutlu ilkbaharlar durmaksızın onun çağrısına yanıt verir"

Biz Mart'ın sonu bahardır derken. Yıllar önce Victor Hugo'nun söylediğini tekrarlamış oluyoruz.

Bütün Türkiye'ye bahar ve barış gelmeli. En büyük arzumuz budur.

AZİZ KOCAOĞLU'NA BÜYÜK JEST

ERDOĞAN'A HASAN TAHSİN HATIRLATMASI

Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkeden kurşundan söz edeceksen, Hasan Tahsin'in kurşunundan söz edeceksin.

Tanzim satış mağazaları 1970'lerde kaldı. 2019'da ne yapacaklarını bilmiyorlar. Tarıma büyümeyi nasıl yapmak istiyorsanız. Kırsal kesimle kent arasındaki ilişkiyi nasıl yapmak istiyorsanız. Geleceksiniz Aziz Kocaoğlu'ndan ders alacaksınız.

Son 10 yılda üretici kooperatiflerinin üyesindeki artış yüzde 61, 2007-2016 ciro artış yüzde 648...

Türkiye'de tarım gerilerken, İzmir'de büyüme oranı yüzde 7,5.

Sözle gemi yürümüyor, eylem adamı olacaksınız. Aklınızı kullanacaksınız. Kırsalla kent arasında sağlıklı bir ilişki kuracaksınız.

Doğal yaşam parkı. Sadece İzmir için, Türkiye için değil. Bütün Avrupa için en önemli merkezlerden biri. Örnek alınması gereken kent; İzmir.

Bizim bütün belediyelerde 1 Ocak'tan itibaren asgari ücret 2200 TL, AKP'li, MHP'li belediyelerde çalışan işçi kardeşlerim 2020 lira değil 2200 lira almak istiyorsan gideceksiniz kardeşim, CHP'li başkanlara oy vereceksin. Seni 2020 liraya mahkum edenlere oy vermeyeceksin.

Eğer işçi kardeşim sen de en az rakam 2200 lira almak istiyorsak ve aradaki farkı da almak isityorsan. CHP'li belediyeye oyunu vereceksin. CHP'li belediyeler soslay adaleti sağlayan belediyelerdir. İzmir Büyükşehir Belediyemiz 35 bin yoksul aileye patatesi ve soğanı haneye teslim ediyor. Onları kuyruğa sokmuyor. Tıpkı her hafta sütü haneye teslim ettiği gibi.

AKP'NİN İZMİR'E DENİZLİ'DEN İTHAL ADAYI 'NİHAT ZEYBEKÇİ' HAKKINDA

Baktılar İzmir'de istedikleri gibi biri çıkmıyor. Ne yaptılar dışardan ithal belediye başkanı getirdiler. İthal belediye başkanı ile İzmir yönetilir mi? Yönetilemez! İzmir'i yönetecek kişinin İzmirli olması lazım.

Sandık bütün seçmenler ittifak yapıyorum. AK Parti'li kardeşlerime de sesleniyorum; Türkiye'yi bu sefalatten kurtaracağız .Birlikte Türkiye'yi inşa edeceğiz. Kimsenin aşı ile işi ile oynamayacağız.

Sizlere sözüm söz; CHP'li belediyelerin olduğu her yerde hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek.

Güzel günler göreceğiz, hep birlikte göreceğiz. Hakkarilisi de , Karslısı da, Çorumlusu da , Çankırılısı da görecek.

Etiketler
İzmir Kemal Kılıçdaroğlu