Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin 21. yüzyıl tablosu budur!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş, soğan, patates kuyruklarına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin 21. yüzyıl tablosu budur!

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş, soğan patates kuyruklarının fotoğraflarını gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin 21. yüzyıl tablosu budur!" dedi. Kılıçdaroğlu ithalat politikisını da sert bir dille eleştirdi.

EN BÜYÜK TERÖRİST SENSİN

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

Gittiler Sudan'da 780 bin hektar arazi kiraladılar. Ya çiftçi burada. Kurşun mu bunun sebebi, terör mü? Bunun sebebi becerisizlik. Vatandaşı düşünmezsen sonu bu olur. Şimdi sıra geldi, pazarcıları ve esnafı suçlamaya. Terörist ilan etti bu insanları. Bu zam teröristlerine ne diyeceğiz peki? köprüye zam yapan, elektriğe, doğalgaza zam yapan bu teröristlere ne diyeceğiz? Eğer o teröristse en büyük terörist sensin, en büyük zammı sen yapıyorsun.

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin 21. yüzyıl tablosu budur! - Resim : 1

Soğan kuyruğu tablosu, hiç aklınıza gelir miydi? Bu memlekette vatandaş soğan kuyruğuna girecek diye aklınıza gelir miydi? Cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz, bütün coğrafyamız çok güzel. Hadi doğalgaz gelir anlarım, ama soğan da dışarıdan gelir mi? Romanya'dan hayvan, bulgaristan'dan saman getirip burada besliyorlar. Yazık günah değil mi?! Varlık içinde yokluk yaşıyoruz 21. yüzyılın Türkiyesi'nde. Onbinlerce üniversite mezununun işsiz olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Borç ödemek için borçlanıyorlar. Faiz ödemek için borçlanıyorlar. Borç batağına saplandılar. Biz buna "Hortumcu Piyasa Ekonomisi" diyoruz. Vatandaşın cebinden bir avuç yandaşın cebine bağlanan hortumlardır bunlar."

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Soğan Türkiye