Erdoğan: Toplantıyı provoke etmeyin, alışılmış bir siyasetçi değilim

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas'ta yaptığı konuşmada kadro isteyen taşeron işçilere fırça attı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Sivas Mitingi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında kadro isteyen KİT çalışanlarını azarladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Biliyorum ki Sivas’taki bu yiğitler en zor zamanlarda haktan ve adaletten ayrılmadılar ayrılmazlar. Bu yiğitler her şartta sadece hakkı tutup kaldırırlar. Sizin Ak Parti’yi nasıl sahiplendiğinizi biliyorum.

Asırlar boyunca burası ticaretin sultan şehri oldu. O yüzden de buraya ‘Sultan Şehri’ deniyor.

Sivas öyle sıradan bir şehir onun için 31 Mart seçimi çok önemli, rast gele ellere bu seçim bırakılamaz. Şehrimiz Danişment, Eretna ve Selçuklu gibi devletlere başkent olduğu gibi milli mücadelemize de Gazi Mustafa Kemal ile birlikte başkentlik yapmıştır.

Ne dedik yola çıkarken uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece gideceğiz. kimse merak etmesin

TOPLANTIYI PROVOKE ETMEYİN

Biz KİT’lere falan kadrolarını verdik, bizden bir şey beklemeyin. Her şeyi verdik. Şu toplantıyı da provoke etmeyin. Alışılmış bir siyasetçi değilim. Alışılmış bir lider de değilim. Lütfen, samimi olalım dürüst olalım bu toplantımızı da güzel bir şekilde çıkaralım.

Bizler Cudi’de Gabar’da Tendürek’de terörle mücadeleyi verirken onları temizlerken sıfırlarken sizin söylediğinize bakın. Biz bunları yaparken birileri bizleri farklı yerlerden vurmaya çalışıyor.

Ne diyorlar domates, patlıcan patates… Ya düşünün be bir merminin fiyatı nedir? Düşünün benim Mehmedimin giyinip kuşanıp bu teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bir düşünün. Bunları bu iktidar yapıyorsa başarıyorsa… Siz hala domates, patates, sivri biber konuşuyorsunuz. Yani bizi Corc, Hans bir yerlerden vurmak istiyor bunlar da onlara el ayak oluyorlar. Biz mücadeleyi hep kazandık kazanmaya da devam edeceğiz.

Gerekirse tanzim satışları belediyelerin eliyle kurarız. En ucuz fiyata ürünleri getiririz dedik.

SAĞDA SOLDA İSTİSMAR ETMEYE KALKMAYIN

Birileri çıkıyor Muhsin kardeşimi istismar etmek suretiyle Sivas’ta belediyeyi alma gayretine giriyor. Şu ana kadar Sivas’a verilmiş hizmetleri veren bir AK Parti iktidarı var.

Bize saldırmak isteyenlere gereken dersi verdik yine veririz.

İçeriden ya da dışarıdan Türkiye’ye operasyon yapmak isteyenlere cevabını veririz.

Eski Türkiye kurmanın hesaplarını yapanların hevesleri yeniden kursaklarında kalacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açarak eski Türkiye hayali kuranların hevesleri kursağında kalacak.

Türkiye’nin beka meselesini kendi akıllarınca dalgaya alanlar 31 Mart’ta milletten tokat yiyecek.

Son 16 yılda Sivas’a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 28 katrilyon Sivas’a yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihinde bunun bir örneği yok. Eğitimde 3 bin derslik inşa ettik. Sivas’a ikinci üniversiteyi Bilim ve teknoloji Üniversitesi’ni biz kurduk. Bu üniversiteyi de sıfırdan inşa ettik. Bizden önce Sivas’ta üniversite yoktu.

55 bin metrekarelik alana millet bahçesi yapıyoruz. CHP, ben kıraathane diyorum onlar kumarhane diyor. La teşbih; dervişin zikri fikri meselesi var ya işte bunların durumu da bu.

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattımızın inşası da hızla devam ediyor. Bu hat Ankara Sivas yolunu da 2 saate düşürecek inşallah bu yıl test sürüşlerini başlatıp gelecek yıl da hizmete açmış olacağız.

Demiryollarımızın ihtiyacı olan travers fabrikasını istihdam sağlamak için Sivas’a kurduk. Yüksek hızlı tren yaptık. Şimdi onlar aman yapmayın der.

Şu anda Ulaştırma Bakanı da burada notları da alıyor işi takip etmez bitirmezse eyvallah, güle güle… Takip edecek…

Sivas’a bir lojistik merkezi yapmak için kolları sıvadık ihalesini yaptık. Biz dedik mi yaparız.




Çok koşacağız, çok çalışacağız. 31 Mart akşamı inşallah bu sevgimize daha başka sevgiler ilave edeceğiz.

Meclisi’mizden böyle bir karar çıktığında hiç endişeniz olmasın, onaylarım.

Sivas’ta 14 baraj ve 24 gölet inşa ettik. Hala 9 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz. Bu tür işlerden anlamaz bunları bilmez olanlarla ne yapacaksınız. Öyle bir Belediye Başkanı seçelim ki bu merkezi yönetimle el ele olsun büyük hizmetlere imza atalım.

İnşa ettiğimiz 4 Eylül barajından aldığımız suyu şehre iletip Sivas’ın uzun yıllar su sorununu biz çözdük. Sivas’lı çiftçilerimize toplan 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Kenevir üretimi artırma kararımız çerçevesinde Sivas’ı 20. İl olarak listeyi eklemeyi planladık.

Sivas’ta bir teknopark bir de araştırma merkezi kurduk. 16 yılda Sivas’ı tarihi hizmetlerle buluşturduk.

CHP, HDP, İYİ Parti, Saadet Partisi dördü de el ele kol kola vererek yürüyorlar.

Sivas 31 Mart’ta bir kez daha tercihimizi hizmet belediyeciliğinden yana kullanıyor muyuz?

İki ay Afrin’de leblebi çekirdek mi kullandık? Mermi kullandık, bombaları kullandık. Silahlı silahsız bütün insansız hava araçlarıyla bu teröristleri yok ettik. Bu ne domatese ne patlıcana ne patatese benzer.

Hedef saptırıyorlar üç kuruş beş kuruş yeri geldiğinde fazla veririz ama biz namerde bu toprakları yedirmeyiz.

Etiketler
Sivas Kadro