Erdoğan'ı kızdıracak yazı! 'Nurettin Soyer'e bu öfkenin nedeni...'

Korkusuz yazarı Can Ataklı, CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in gündeme gelmesini köşesine taşıdı.

Erdoğan'ı kızdıracak yazı! 'Nurettin Soyer'e bu öfkenin nedeni...'

Can Ataklı, "Benim anladığım Nurettin Soyer'e bu öfke 12 Eylül savcısı olması nedeniyle değil. Soyer daha sonraki yıllarda Fetullah Gülen'in ülke için büyük tehdit ve tehlike olduğuna dikkat çeken ve soruşturma başlatan ilk savcıydı.
İşte onu affedemiyorlar." İfadelerini kullandı.

Can Ataklı'nın yazısından o bölüm şöyle:

27 Mayıs'ı unutup 12 Eylül goygoyu yapmak çok komik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin İzmir Büyükşehir adayı olarak Tunç Soyer'i açıklamasına fena halde bozulmuş.
“CHP'nin darbeci zihniyeti yeniden vitrine çıktı” diyor.
Ne alaka?
Alakası şu; Tunç Soyer'in babası 12 Eylül döneminin askeri savcılarından biri. MHP'nin kurucusu Alpaslan Türkeş hakkında iddianame Nurettin Soyer tarafından hazırlanmış. Soyer Türkeş için idam cezası istemiş.

İşin özü şu; Eğer babası Türkeş için 12 Eylül döneminde iddianame hazırlayan birinin oğlunu aday gösterirseniz, “darbe zihniyetini yeniden ortaya koymuş”oluyorsunuz.

Çünkü iddianame madem askeri darbe döneminde yazıldı o halde bunu yazanın oğlu da darbecidir.

Valla düz mantığa bile uymuyor ama “AKP zihniyeti” böyle işte.
Siyasette analardan babalardan medet umunca ortaya gariplikler de çıkıyor.
Evet Nurettin Soyer 12 Eylül darbesinin askeri savcılarından biridir ama hakkında iddianame yazdığı Alpaslan Türkeş de bir önceki darbenin “en güçlü” isimlerinden biridir.

27 Mayıs'ın “kudretli albayı” olarak ünlenen Türkeş, darbe bildirisini davudi sesiyle sabaha karşı radyodan okuyan kişidir.

27 Mayıs darbeicsinin oğlunu partiye alıp başbakan yardımcısı yapmak, demokrasiye çok uygun ama 12 Eylül'ün askeri savcısının oğlunu belediye başkan adayı yapmak darbecilik.

Gerçi benim anladığım Nurettin Soyer'e bu öfke 12 Eylül savcısı olması nedeniyle değil.

Soyer daha sonraki yıllarda Fetullah Gülen'in ülke için büyük tehdit ve tehlike olduğuna dikkat çeken ve soruşturma başlatan ilk savcıydı.
İşte onu affedemiyorlar.

Etiketler
İzmir Can Ataklı Tunç Soyer