Türkiye'nin dört bir yanında 'hayalet seçmen' skandalı

Seçmen listelerinin askıya çıkması ile birlikte skandallar da ortaya çıkıyor. Adalar, Üsküdar, Biğde ve Uludere'de hayali seçmenler tepki çekti.

Türkiye'nin dört bir yanında 'hayalet seçmen' skandalı

Türkiye yine sandık güvenliği ve hayali seçmen tartışmalarıyla yerel seçimlere gidiyor. Adalar, Üsküdar ve Niğde'den gelen hayali seçmen iddialarına Şırnak, Siirt ve Şanlıurfa da eklendi.

Gerçek Gündem dün Üsküdar Bulgurlu’da AKP’li belediye meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu ve İlyas Karayel'in evindeki hayali seçmenlere dikkat çekmişti. Gedikoğlu’nun evinde 40 kişinin kayıtlı olduğu görülürken, AKP’li meclis üyesi İlyas Karayel’in Bulgurlu’da yaşadığı binadaki bir dairede 18 kişi saptanmıştı. Ayrıca yine Bulgurlu'da bir evde 64 kişinin olduğu ortaya çıkmıştı.

CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer ise 5 bin 800 nüfuslu Niğde Ulukışla’da 5 bin 900 seçmen göründüğünü açıkladı. Gürer, “Burada AKP’li bir belediye başkanı görev yapıyor. Ben bu konuyu Meclis gündemine getirince, belediye başkanı Ulukışla’ya çok büyük bir ilgi olduğundan bahsetti. 1700 seçmen hangi cazibeyle Ulukışla’ya geldi” diye sordu.

ŞIRNAK, SİİRT VE ŞANLIURFA'DA DA HAYALET SEÇMEN

HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, Güneydoğu’da seçmen kaydırmaları yaşandığını ve sahte seçmen kayıtları yapıldığını belirtti.

Yalnızca Şırnak Uludere’de 2018 genel seçimlerinde 5 bin 201 olan seçmen sayısının kısa sürede 7 bin 163’e çıktığını söyleyen Beştaş, “Küçücük bir ilçede nüfus yüzde 40 artmış. AKP halkın iradesine güvenmiyor. Halkın kendisine oy vermeyeceğini biliyor’” dedi.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç da Şırnak, Siirt ve Şanlıurfa'da seçmen kadırması yapıldığı yönünde raporlar bulunduğunu belirterek, buralara HDP ile AKP seçmeni arasındaki fark kadar seçmen getirildiğini söyledi.

Etiketler
Üsküdar Türkiye Uludere