HDP’ye ‘Batı’da aday gösterin’ önerisi

HDP, Batı illerinde seçime girip girmeme kararını henüz vermedi. CHP’nin ise HDP’ye, “Oylarınız AKP’ye gitmesin, Batı’da adayınız olsun” önerisinde bulunduğu iddia edildi.

HDP’ye ‘Batı’da aday gösterin’ önerisi

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde yedi Kürt partisi ile ittifak yapma kararı alan HDP, 12 ilçede ittifak adaylarını çıkarmak üzere çalışma yürütüyor.

CHP ve İyi Parti’nin kurduğu ittifakın dışında bırakılan HDP, batıdaki illerde aday çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin tartışmaları da sürdürüyor. Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in edindiği bilgiye göre, parti içerisinden bir grup, Batı illerinde büyükşehir belediyeleri için aday çıkarmamayı ve sadece belediye meclisi üyeliği için aday çıkarmayı savundu. Bu görüşe karşı çıkan bir grup partili ise “her yerde adaylarımız olmalı” diyor.

HDP KONUYU GÖRÜŞECEK

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde aday çıkarıp çıkarmama konusunda henüz fikir birliğine varamayan HDP’ye CHP’den ilginç bir “öneri” geldiği de iddia edildi. Buna göre, bir temasta bulunan CHP yönetimi, HDP’nin batıdaki büyükşehirlerde aday çıkarmasını istedi. HDP’nin aday çıkarmaması durumunda muhafazakar Kürt seçmenin tamamının AKP’ye yöneleceğine dikkati çeken CHP’li yöneticilerin bu düşüncesi de önümüzdeki günlerde HDP yönetiminin gündemine gelecek.

Etiketler
HDP Seçim