Kendisi CHP’den, kocası AKP'den başkanlığa talip oldu

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin Büyükşehir adayı olabileceği konuşulan ismin eşi de AKP’den aday adayı olacaktı, vazgeçti.

Kendisi CHP’den, kocası AKP'den başkanlığa talip oldu

Yerel seçimler yaklaşırken AKP geçtiğimiz hafta İzmir adayları tanıttı. Şimdi tüm gözler Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olacaklara çevrildi.

CHP’nin adaylarının Şubat başı gibi açıklanması beklenirken, geçtiğimiz hafta bir kamuoyu araştırmasında ismi sürpriz bir şekilde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Figen Baz dikkatleri üzerine çekti.

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusu halka sorulmuş ve Figen Baz’ın isminin ilk kez o zaman bu makam için geçtiği duyulmuştu.

Kendisi CHP’den, kocası AKP'den başkanlığa talip oldu - Resim : 1Mehmet Baz - Figen Baz

EŞİ DE AKP’DEN ADAY ADAYI OLACAKTI VAZGEÇTİ

İzgazete'nin haberine göre, işitme cihazları üreten bir firmanın genel müdürü olan Figen Baz’ın eşi, aynı zamanda EKOL Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Baz ise AKP’den Çiğli Belediye Başkan aday adayı olacakken vazgeçti.

Daha önceleri aday adaylığı başvurusunda bulunacağını ifade eden Mehmet Baz ani bir kararla, “Ailemle oturduk aday adayı olmamam gerektiği yönünde karar verdik. Bu kararım tüm partiler için geçerli. Sadece bir oyum var, onun kullanacağım" demiş ve adaylıktan vazgeçmişti.

Etiketler
Seçim Yerel Seçim