HDP kulisi: İstanbul'da Celal Doğan, İzmir'de Sırrı Sakık

HDP'nin İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve Tunceli'de öne çıkan adayları kulislere yansıdı.

HDP kulisi: İstanbul'da Celal Doğan, İzmir'de Sırrı Sakık

Eski HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için düşünüldüğü öne sürüldü. Kulislerde İzmir için öne çıkan isim ise, Eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık oldu.

HDP kulisi: İstanbul'da Celal Doğan, İzmir'de Sırrı Sakık - Resim : 1

Artı Gerçek'ten Derya Okatan'ın haberine göre, HDP'nin büyükşehirlerde aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusuyken İstanbul ve İzmir'de öne çıkan isimler kulislere yansıdı.

HDP'li bir kaynağın aktardığına göre İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana'da partinin kendi adaylarıyla seçime katılması görüşü ağırlık kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için öne çıkan isim Celal Doğan oldu. 1977 genel seçimlerinde Antep milletvekili seçilen Doğan, 3 dönem Antep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. 2015 genel seçimlerinde ise HDP'nin Antep milletvekili olarak Meclis'e girdi.

HDP kulisi: İstanbul'da Celal Doğan, İzmir'de Sırrı Sakık - Resim : 2

İSTANBUL VE İZMİR'DE DOĞAN VE SAKIK

HDP'li bir kaynağın aktardığına göre İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana'da HDP'nin kendi adaylarıyla seçime katılması görüşü ağırlık kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için öne çıkan isim Celal Doğan.

1977 genel seçimlerinde Gaziantep milletvekili seçilen Doğan, 3 dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. 2015 genel seçimlerinde ise HDP'nin Gaziantep milletvekili olarak Meclis'e girdi.

İzmir'de ise Sırrı Sakık'ın ismi öne çıkıyor. Sakık, 2 dönem HDP Muş milletvekili olarak, iki dönem de Başkanlık Divanı İdare Amiri olarak Meclis'te yer aldı. 2014 yerel seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sakık, 2017 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak yerine kayyım atandı.

ADANA VE MERSİN’DE KURTULAN VE BİLGEN

Çukurova'da ise HDP'nin grup başkanvekillerinin ismi geçiyor. HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen'in Mersin'de, Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın da Adana'da aday gösterilebileceği konuşuluyor.

TUNCELİ'DE CEVDET KONAK

Bölgede ise Diyarbakır'ın ardından Tunceli özel bir yerde duruyor. Kayyım atanan ve belediye eş başkanlarının tutuklu bulunduğu Tunceli için Cevdet Konak'ın ismi öne çıkıyor. HDP PM üyesi olan Konak, bir dönem Hozat Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Etiketler
Tunceli Adana İzmir HDP