Tuncer Marangoz 'Esenyurt'a talip oldu

Esenyurt’ta yerel seçimin AKP’den alınabilmesi için Tuncer Marangoz’un CHP'den Esenyurt adayı olması istendi.

Tuncer Marangoz 'Esenyurt'a talip oldu

Tuncer Marangoz Gönüllüleri adlı sosyal medya grubunun açıklamasında, Esenyurt’ta yerel seçimin AKP’den alınabilmesi için Ardahan Göle doğumlu 38 yıllık belediyeci Tuncer Marangoz’un Cumhuriyet Halk Partisi’nin Esenyurt Belediye Başkanı Adayı olması istendi.

Açıklamada, Tuncer Marangoz’un 1980 yılından beri yerel yönetimde görev alan tecrübeli bir belediyeci olduğu belirtilerek, Esenyurt’ta rantçı, partizan AKP belediyeciliğine karşı, özlenen ve beklenen halkçı sosyal demokrat belediye anlayışının Tuncer Marangoz’la gelebileceği kaydedildi.

Tuncer Marangoz, Ahıska Türklerinden bir baba ile Kürt bir annenin çocuğu olarak 1961 yılında Ardahan ili Göle ilçesinin Tellioğlu Köyü’nde doğdu.

Üniversite mezunu olan Tuncer Marangoz memuriyete 1980 yılında Küçükköy Belediyesi’nde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu İSKİ’de Personel Şefi ve Abone İşleri Bölge Müdürü olarak çalıştı.

Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini aldığı 1994 yılından 2004 yılına kadar İSKİ’de “sürgün personel” olarak pasif göreve alındı.

Daha sonra Haraççı Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı, Çatalca Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Görevi sırasında birçok insanın iş sahibi olasına katkıda bulundu.

2009 yılında Esenyurt’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı aday adayı oldu. 2018 yılında bir televizyon kanalının “Yılın Bürokratı” ödülüne layık görüldü.

Ardahan – Göle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesi.

Almanca ve İngilizce bilen Tuncer Marangoz, evli ve 2 çocuk babası.

Etiketler
Esenyurt Seçim Yerel Seçim