Sinan Akçiçek: Hortumun musluklarını kapatacağız

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, 'Hedefimiz seçimi kazandığımızın ikinci yılı sonunda Eyüp Belediyesi’nin 200 milyonluk borcunu kapatmış olmak' ifadelerini kullandı.

Sinan Akçiçek: Hortumun musluklarını kapatacağız

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler hakkında Medya Haliç'in sorularını yanıtladı.

Başkan Akçiçek, Eyüpsultan Belediyesinin 200 milyon lira civarında olan borcunu iki yılda kapatacaklarını belirtti.

Medya Haliç: CHP olarak seçimlere hazır mısınız?

Sinan Akçiçek: Tabii ki… Hazır olduğumuzu her zaman her yerde belirttik.

Bildiğiniz gibi iki dönemdir Eyüpsultan İlçe Başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu görev süresince bölgeyi, ihtiyaçlarını, sorunlarını ve halkını anlama dinleme şansı bulduğumuzdan çalışmalarımızda hep yerel seçim odaklı ve yerele dair politikalarla halkın huzuruna çıktık.

24 Haziran seçimlerinde iktidarın, muhalefeti hazırlıksız yakalama çabaları vardı ancak bu seçimlerde Eyüpsultan’da gerek sandık güvenliği gerekse alan çalışmalarında hem partimiz hem de muhalefet partileri Eyüp halkına güven vermiş ve tarafımızdan da halka, yerel yönetimi devralmamız halinde yapabileceklerimize dair fikir vermiştir.

2019 Mart yerel seçimleri, EyüpSultan’da CHP’nin yıllar boyunca kendini devamlı güncelleyerek hazırlanmış olduğu bir seçimdir ve bu hazırlığımızı seçim kampanyasında Eyüp halkımız görecektir.

Medya Haliç: Seçimi kazanırsanız 200 milyon lira borçlu bir belediye alacaksınız!

Sinan Akçiçek: Evet. Hedefimiz seçimi kazandığımızın ikinci yılı sonunda Eyüp Belediyesi’nin 200 milyonluk borcunu kapatmış olmak ve belediyenin kasasında da parası olacak seviyeye getirmek.

Bunu gerçekleştirmek için iki şey yapacağız:

Birincisi, hortumların musluklarını kapatacağız,

İkincisi, yerinde ve doğru kaynak kullanarak, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı getireceğiz.

Geçen günlerde İnsani Yardım Vakfı’nın yapmış olduğu bir araştırma sonucunda Türkiye’nin en yüksek insani gelişme düzeyinin sonuçları açıklandı. Bu araştırmada 30 il öne çıktı ve bunun 20 tanesi CHP’li belediyelerdir.

Ve üçüncü hedefimiz de Eyüpsultan Belediyesini “İnsani Gelişme Listesi”nin içine sokmak olacaktır. Tekrar belirtmeliyim ki; tüm icraatlarımızı şeffaflık içerisinde ve sorgulanabilir olarak yapmanın çok önemli olduğunu savunuyoruz.

Bir şeyi daha iyi yapmanın en kolay yolu, var olan duruma sebep olan hataları tekrar etmemektir. Eksik ve yanlışları gerçekçi bir analizle belirleyip çözümleyerek durumu artıya çevirmektir.

Görüyoruz ki belediyenin bu denli borçlanması; seçilmiş Belediye Başkanı ve seçilmiş belediye meclis üyelerinin dışında ayrıca saray belediyeciliği tarafından da yönetilmesi kaynaklıdır.

Belediyecilikte orada yaşayan halkın haklarının korunması, refahı esastır. Eyüp Belediyesi’nin taşınmaz mülklerinin gelirlerini halka hizmet için kullanmak yerine, tarikat ve cemaatlere bedelsiz kullandırılmasını doğru bulmuyoruz.

Yukarıdan gelen talimat ve emrivakilerle, Eyüp halkının kaderi ve yaşam kaliteleri belirlenmeye çalışılmamalıdır.

Sorunlar, en sağlıklı olarak kaynağında çözülür. Yöre halkının yararına olmayan kaynak kullanımları nedeniyle, AKP’nin yönettiği neredeyse bütün belediyelerde büyük bir borç batağı vardır. Zaten Sayıştay raporları da bunu ortaya koymuştur. Sorun mevcut Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın beceriksizliğinden ziyade, mensubu bulunduğu parti dolayısıyla saray belediyeciliğine uymak zorunda bırakılmasından olmuştur ve hiyerarşik yapıları gereği düzen bu şekilde devam edecektir.

Biz bu anlamda, bu tarzda ve hatta hiçbir şekilde bağımlılığı olmayan, hizmet odaklı, özgür ve özgürleştiren belediye anlayışımızla burada olacağız.

Bir grubun mutluluğu milletin mutsuzluğunun sebebi olamaz.

AKP Genel Başkanı’nın ülkeyi getirdiği derin krizden en büyük payı yerel yönetimler almıştır. AKP’nin yerel yönetimler anlayışı çökmekle kalmayıp, çürümüştür.

Medya Haliç: Sizin iktidarınızda Eyüpspor ile Eyüp Stadı’nın hali ne olacak?

Sinan Akçiçek: Yukarıda bahsettiğim gibi AKP iktidarı, kurmak istediği parti devletine spor kulüplerini de dahil etmiştir. 1919’da kurulan ve 100’üncü yılına girecek olan Eyüpsporun bırakın başarılı olmasını, ne yazık ki stadını kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakılmıştır. Kurtuluş savaşımızda direnişin önemli kalelerinden biri olan Eyüpsporun hak ettiği itibarı ve başarıyı stadıyla birlikte, Eyüp’e yakışacak bir şekilde, yerinde ve yenilenmiş olarak tekrar iade edeceğiz.

Sadece Eyüpspor değil, Alibeyköyspor ve bütün amatör kulüplerimiz de rahat bir nefes alacak. Çünkü siyaseti spor kulüplerinden çıkartacağız ve Eyüp halkı Eyüpsporun başkanını kendi seçecek.

Medya Haliç: Son olarak söylemek istedikleriniz!

Sinan Akçiçek: Biliyorsunuz iki dönemdir ilçe başkanıyım. Farklı siyasi partilerin farklı ilçe başkanlarıyla çalıştım. Bizi biz yapan ve birleştiren her milli bayramımızda bir Atatürk düşmanlığı ortaya çıkarılıyor ve bu düşmanlığa ülkeyi yönetmek ve daha ileriye taşımak için söz verip görev almış partinin tüm kadroları alet oluyor.

Ülkemizi emperyalizmden, mandacılardan kurtarmış, ülkeyi bir bütünlük içerisinde tutmayı başarmış, halkıyla destansı bir kurtuluş mücadelesi vererek tüm dünyaya örnek olmuş ve bir kurucu lidere düşmanlık beslenmesi ayıptır, yanlıştır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir millet kendi kurucu liderlerine böyle kin beslememiş, hakaret etmemiştir.

Tarihte; o günün şartlarında ve var olan imkanlar dahilinde yaşanmış acı olayları 2018 yılında, oturulmuş sıcak koltuğun rehavetiyle, gerçeğinden saptırarak kurcalamak hakkaniyetli değil.

Ve halka hizmet hakka hizmettir terbiyesi ile yoğurulduğumuz kültürümüzde, geçmişi karalamak için harcanan bu zamanı, halka hizmet mesaisinden çalmak en büyük günah olup, akıp giden günün de ziyan olması demektir.

Ayrıca bölge içerisinde sevgi, saygı ortamı yaratılması için çalışmak yerine bu anlamsız söylemlerle ortamı germek, huzur ihtiyacı içerisindeki halka ihanettir. Osmanlıdan günümüze hatasıyla , başarısıyla, zayıflıkları ve ihtişamıyla tüm geçmişimiz bizim. Ne değiştirmek mümkün, ne de oturduğumuz yerden dil uzatmak doğru.

Doğru olan yıl yıl, dönem dönem, çağ çağ, kağanıyla, hanıyla, sultanıyla, Atasıyla; tüm geçmişimizi, tüm tarihimizi, olduğu gibi, dosdoğru ve tarafsız bir şekilde genç yaşlı demeden herkese anlatmak, öğretmek olmalıdır.

Son olarak şunları söylemek istiyorum:

Siyasal iktidarların halka ulaşmalarında belediyelerin yeri çok önemlidir.

Belediyelerin hizmet sunarken hızlı olmaları, tarafsızlıklarını korumaları ve yurttaş odaklı davranmaları kadar önemli olan diğer şey de halkın isteklerini doğru tespit etmeleridir. Bunu sağlamak ise halkın belediye hizmetlerine bir şekilde katılmalarını sağlamakla mümkün olabilmektedir.

Göreve geldiğimizde şahsım ve tüm görev kadromuzla beraber; ilçe için gerekli çevre düzenlemeleri, her yaş grubunun sosyal aktivite, eğitim, kültür, spor, sanat faaliyetlerinden beklentileri ve ilçedeki yaşantılarının iyileştirilmesiyle ilgili ihtiyaçlarını belirlemek üzere fikirlerini almaya kapılarını çalmaya başlayacak ve buna görevimiz boyunca devam edeceğiz..

Gerek yerli gerekse yabancı turistlerin ilgisini çeken Eyüp’ümüzün tüm tarihi, doğal güzellikleri ve değerlerini hak ettiği şekilde tanıtarak buradan sağlanan gelirin her kuruşunu ilçemize hizmet olarak geri döndüreceğiz.

Ve Altın Boynuz altın çağını yaşayacak…

Etiketler
Eyüpsultan Eyüp Seçim