AKP'nin 'oda planı' tutmayacak!

AKP, başta kendine yakın TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, oda ve borsa başkanları için yasa teklifi verdi. Ancak Hisarcıklıoğlu ve Özgener'in aday olmayı düşünmedikleri belirtildi.

AKP'nin 'oda planı' tutmayacak!

AKP, başta kendine yakın TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, oda ve borsa başkanları için yasa teklifi verdi. Ancak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı konuşulan Mahmut Özgener'in aday olmayı düşünmedikleri belirtildi.

CHP'li eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Ticaret Odası ve Borsa Başkanları, aday olup kaybederse görevlerine dönebilecek" dedi.

Yarkadaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "AKP, ismi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçen Rıfat Hisarcıklıoğlu ile AKP'li diğer oda ve borsa başkanları için yasa teklifi verdi. Ticaret Odası ve Borsa Başkanları, aday olup kaybederse görevlerine dönebilecek. Hiçbir yerde boşluk bırakmak istemiyorlar." diye yazdı.

AKP'nin 'oda planı' tutmayacak! - Resim : 2
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu

AKP'nin 'oda planı' tutmayacak! - Resim : 3
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener

AKP'nin 'oda planı' tutmayacak! - Resim : 4

AKP'nin 'oda planı' tutmayacak! - Resim : 5

Yarkadaş, "Ancak AKP'nin bu planı boşa düşebilir: Çünkü her iki işadamının da belediye başkan adayı olmak istemediği biliniyor. Bakalım bu teklif 'kime niyet; kime kısmet' olacak ve kimler faydalanacak? Hep birlikte izleyeceğiz..." diye yazdı.

AKP'nin 'oda planı' tutmayacak! - Resim : 6

Etiketler
Borsa