Abdüllatif Şener İstanbul'dan aday mı olacak? Açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adaylığı için adı geçen CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "Vakti gelmeden önce bazı şeyleri söylemek iyi değildir" dedi.

Abdüllatif Şener İstanbul'dan aday mı olacak? Açıklama geldi

Yurdagül Şimşek/SPUTNİK - CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Meclis'te sorular üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceğine ilişkin iddiaları değerlendirdi.

Bu seçimlerde kamuoyunun ve siyasi partilerin daha fazla özen gösterdiği noktaların büyükşehirler olduğunu kaydeden Şener, şöyle konuştu:

— Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi büyük kentlerde CHP de diğer tüm seçim bölgelerinde olduğu gibi en güçlü, en etkili, en iyi sonuç alacak adayları göstermek için mesai harcamaktadır. Çalışmalarına devam etmektedir. Bu seçimlerde özellikle başta büyük kentler olmak üzere CHP'nin başarıyla çıkacağını düşünüyorum. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir gibi kentleri CHP'nin alacağını düşünüyorum.

Böyle bir noktada bildiğiniz gibi ben sadece bir milletvekiliyim partide. Parti Meclisi üyesi değilim aynı şekilde partinin MYK üyesi de değilim.

— Yani partinin karar organlarından bulunan biri değilim. Partinin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve karar organları en isabetli adayı belirlemek için çalışmalarını zaten sürdürmektedirler. Bu süreçte ben karar verici değilim. Böyle bir noktada ben bir kulis ortamında olmayı da etik bulmam. Siyasi hayatım boyunca da bu tarzımı hep sürdürmüşümdür 30 yıldır. Bu konuda kararı verecek olan Sayın Genel Başkan ve parti yönetimidir ve örgüttür elbette.

CHP'li Abdüllatif Şener, gazetecilerin "Sizin bu yöndeki tercihiniz ne olur? ‘Göreve hazırım' der misiniz?" sorusuna "Bir bakalım, vakti gelmeden önce bazı şeyleri söylemek iyi değildir" yanıtını verdi. Şener, bir gazetecinin "Ama şu anda takvim işliyor" şeklindeki sözleri üzerine de, "Takvim işliyor ama daha 5 ay var. Siz şimdi şunu yakalamaya çalışıyorsunuz burada; zamanı öne çekip kararı ilan ettirmeye çalışıyorsunuz. Bense asla siyasi hayatımda kararları vakti gelmeden öne çekmek için çaba harcamam veya basının algısını zamanla bağlantısız olarak şekillendirmeye çalışmam" diye konuştu.

Etiketler
Konya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Milletvekili Abdüllatif Şener