Gürsel Tekin: Kim bu şanslı 76 firma?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bu kez bakana sordu.

Gürsel Tekin: Kim bu şanslı 76 firma?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı bakanlıkların İstanbul ’a “ ihanet ederek” kenti parsel parsel ranta açtıkları ortaya çıktı. İBB ve bakanlıklar, kentteki 76 mega proje için imar planlarını değiştirdi ve ayrıcalıklı imar hakları tanıdı. Bununla da yetinmeyen şirketler, ayrıcalıklı imar haklarının kat kat üstüne çıktı.Şehir genelinde 12 milyon 400 bin metrekare fazladan inşaat yapıldı. Fazladan yapılan bu inşaatlardan tam 240 milyar 234 milyon 265 bin lira haksız kazanç elde edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin konuyu meclis gündemine taşıdı. Tekin, haksız kazanca "76 firmaya ait projeler için yapılan imar planı değişikliklerine ve fazladan kullanılan emsallere (inşaat alanı) satır satır yer verilmişti. Üstelik bu imar planı değişikliklerinin büyük kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planlardı. Bu uygulamalar sonucunda bir avuç adam toplam 240 milyar Türk Lirası’na varan haksız kazanç elde etmişti" diye hatırlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Gürsel Tekin konuyu Meclis gündemine taşıyarak, "Meclis Araştırması" açılmasını talep etmişti. Bugün ise, bahse konu 76 firma içinden "imar barışı" yasasından faydalanmak için başvuru yapılıp yapılmadığını öğrenmek için, Çevre ve Şehircilik Bakanının yanıtlaması için Meclis Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Tekin Bakanlığa "Son olarak çıkarılan “İmar Barışı” yasasından, bahse konu 76 firma içinden başvuru yapan var mıdır? Varsa, başvuruların akıbeti nedir? Bu firmalar hangileridir? Belirtiniz." sorusunu yöneltti.

Etiketler
Ordu Gürsel Tekin Milletvekili