Saray Sözcüsü'nden 'af krizi' ve 'Andımız' açıklaması!

Saray Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Saray Sözcüsü'nden 'af krizi' ve 'Andımız' açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Saray Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Kalın'ın açıklamaları şöyle:

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Münbiç yol haritasının önemi vurgulandı. . Trump ile görüşmede FETÖ ile mücadele de görüşüldü. Trump, İdlib Mutabakatı nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. ABD ile Gaziantep'teki eğitim önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Kaşıkçı cinayetinin önümüzdeki günlerde aydınlatılması hakkında konuşuldu.

BAHÇELİ'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanımız MHP'yi hedef almadı. Ortada ya yanlış anlaşılma ya da çarpıtma var. Özensiz hazırlanan bir af yasasına atıf yapıyordu.

29 EKİP RESEPSİYONU

Resepsiyon 3. Havalimanının açılması nedeniyle İstanbul'da yapılacak.

DANIŞTAY'IN 'ANDIMIZ' KARARI

Milli kimliğin en geniş ve kuşatıcı şekilde ifade edilmesi gayet doğaldır. O gerekçeler ortadan kalkmış değil. Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız. Yeni siyasi polemiğe girmeyi doğru bulmuyoruz.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Otoparkta bulunan araçla ilgili inceleme yapıldı. Delillerin ve bilgilerin toplanması önem arz ediyor. Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi nettir. Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması hedefimiz ve görevimizdir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ TACİZ

"Bizim açımızdan bir ihlal söz konusu değil. Oradaki her hangi bir tasarruf Türkiye ve Kıbrıs Türkleri dikkate alınmadan atılan adımlara müsaade etmemiz söz konusu değil. Gemilerimizin sondaj çalışmaları devam edecek."

İŞ BANKASI TARTIŞMASI

CHP'nin hisseleri konusunda bugüne kadar bir ya da iki belge üzerinden tartışıldı. Bunlara ilişkin de faydalı tartışmalar açtığımızı düşünüyoruz.

Etiketler
Andımız Cumhurbaşkanlığı İbrahim Kalın Kabine