Fidandal 'Mutlu Kent' sloganıyla ilk adımı attı

Mehmet Zeki Fidandal Kuşadası Belediye Başkan aday adaylığı için başvurdu.

Fidandal 'Mutlu Kent' sloganıyla ilk adımı attı

CHP'li Mehmet Zeki Fidandal, Kuşadası Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

1994 yılından bu yana Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fidandal, "25 yılın birikimi ile sorunlara vakıf olmamız, çözümleri biliyor olmamız bizi bu göreve zorluyor" dedi.

Fidandal açıklamasının devamında şunları ifade etti;
Kışın 110 bin, yazın 1 milyon nüfusa ulaşan Kuşadamızın, yarınlarını garantiye alacak projelerimizle yola çıkıyoruz.
Turizmde yaşanan sıkıntıları giderecek, esnafımıza nefes aldıracak, trafik ve otopark sorununu çözecek, köylerimizi kalkındıracak, tarımsal ve hayvansal üretimi ve istihdamı arttıracak, gençlerimizin önünü açacak, kadınlarımızı etkin kılacak, engellilerimizin önündeki engelleri kaldıracak projelerimizle yola çıkıyoruz…

“Mutlu Belediye Mutlu Kent” sloganımızla yola çıkıyoruz.
İddia ediyoruz ki, 31 Mart seçimlerinin ardından geçecek 5 yıllık başkanlığımız döneminde, Kuşadası'nın gelecek 50 yılını kurtaracak projelerimizle geliyoruz.
Katılımcı, sosyal belediyeciliğin ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini sadece Kuşadası halkına değil, bütün Türkiye'ye öğretme iddiasıyla yola çıkıyoruz.

Mehmet Zeki FİDANDAL kimdir?

1957 Söke doğumludur. İlk ve orta öğretimi Söke Lisesi'nde tamamladı. 1978 yılında Ortaklar Eğitim Enstitüsünü bitirdi. 1979 yılında Kayseri'ye öğretmen olarak atandı. Yaklaşık 4 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra siyasi nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldı. Okuluna devam ederken babasının yanında fırıncı olarak çalıştı. İyi bir fırıncı ustası olan Mehmet Zeki FİDANDAL öğretmen olarak atanınca fırıncılık mesleğini bıraktı. Öğretmenlikten ayrıldıktan sonra tekrar Söke'ye döndü.

Siyasi nedenlerden dolayı anne memleketi olan Kuşadası'na ailecek göçtüler. Kuşadası'nda ticari yaşama atıldı. Daha sonra ticari işlerini kardeşine bırakarak 1994 yılında Kuşadası belediyesinde memuriyete geçerek Belediye Başkan yardımcısı oldu.

Halen Kuşadası Belediyesinde görev yapmaktadır. Belediye de başkan yardımcısı olarak göreve başladıktan 2 yıl sonra Kıyı Ege Belediyeler Birliği genel sekreteri olarak 2. görevi üstlendi. Yaklaşık 9 yıl bu görevde kaldı ve pek çok eğitim seminerlerinin düzenlenmesinde katkısı oldu. Esnaflıktan gelen Mehmet Zeki FİDANDAL halen memuriyet görevini yürütmektedir.
Evli ve 2 çocuklu olan Mehmet Zeki FİDANDAL 'ın eşi, Kuvayi Milliye Denizli ve Aydın sorumlusu ve CHP eski Denizli milletvekili Emin Aslan Tokat'ın torunudur.

Siyasal Yaşamı
1974 yılında Söke CHP Gençlik Kollarında siyasi yaşama atıldı. 12 eylülde öğretmenlikten atılınca Kuşadası'na göçen Mehmet Zeki FİDANDAL, DSP'nin kuruluş çalışmalarına katıldı. 1986 yılında ilçe başkanı olarak göreve başladı.1987 genel seçimlerine DSP Aydın milletvekili adayı oldu. ilk defa uygulanan yüzde 10 barajı nedeniyle DSP barajı aşamayınca milletvekili seçilemedi.1992 yılında CHP tekrar açılınca Kuşadası ilçe teşkilatında görev yaptı.1994 yılında tekrar memuriyete atanarak belediye başkan yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

Sosyal Etkinlikler
Mehmet Zeki FİDANDAL Türk Halk Müziği'ne gönül vermiştir. Bağlama ve Cura çalmakta, çeşitli korolarda saz olarak görev almakta ve konserlerde solo türküler söylemektedir.

Mehmet Zeki FİDANDAL'ın "MUTLU BELEDİYE MUTLU KENT" 2017, "BELEDIYE'DE MEVZUATI BİL ZARARLARI ÖNLE" kitabı ise 2018 yılında yayınlanmıştır. Mehmet Zeki FİDANDAL'ın ayrıca 2018 yılında yayınlanan "TÜRKÜLERİMİZ ve HİKAYELERİ" konulu derleme çalışması bulunmaktadır.

Etiketler
Kuşadası