Eren Erdem: CHP'nin adayı yüzde 100 Kılıçdaroğlu'dur

CHP'li Eren Erdem, partisinin cumhurbaşkanı adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu önereceğini söyledi ve "Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda yüzde 100 mutabakat vardır" dedi.

Eren Erdem: CHP'nin adayı yüzde 100 Kılıçdaroğlu'dur

CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem, CHP'nin Altılı Masa'ya cumhurbaşkanı adayı olarak sunacağı ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Erdem, partide bu konuda yüzde 100 mutabakata varıldığını belirtti ve "Kafa karışıklığı yok" dedi.

Erdem sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"Aday kim olacak? BUNA ALTILI MASA KARAR VERECEK. Elbette her parti masaya aday önerebilir. CHP’nin tüzel kişiliğinin masaya TEK önerisi, Kemal Kılıçdaroğlu’dur. CHP’nin önereceği isim konusunda, %100 mutabakat söz konusudur. Masadaki her parti aday önerebilir. Karar masanın.

Biz sürekli kamuoyu yoklaması yaptırıyoruz. Hiçbir algı operasyonu,bizim tutumumuzu değiştirmez. Biz, dostlarımızla bir masa kurduk. Ortak adayı masa belirleyecek. Lakin ben, parti yöneticisi adına partim namına şunu söyleyebilirim; partimizin önereceği isim Kılıçdaroğlu’dur.

Kamuoyunda, masada ve CHP’de kafa karışıklığı varmış gibi bir algı üretiliyor. Kafası karışık olan Saray’dır. 2 Yıla yakın süre önce, ilk dile getiren kişilerden biri olarak söylüyorum; CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda %100 mutabakat vardır, heyecan vardır.

Elbette son kararı alacak yegane merci; değerli Genel Başkanların bir arada memleketin refahı için buluştuğu altılı masadır. Masa, CHP’nin önerisi dahil, her görüşü ele alabilecektir. Bu hususta, CHP olarak irademiz açık, güvenimiz sonsuz, enerjimiz yüksektir."

Etiketler
Eren Erdem Kemal Kılıçdaroğlu