Erdoğan'ın Mahir Ünal için söylediği 'Yakın çalışmaya devam edeceğiz' sözlerine CHP'li Taşcıer'den öneri: 'Makam önerim...'

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, cumhuriyet karşıtı sözleri sonrası 'affını' isteyen Mahir Ünal için 'Yakım çalışmaya devam edeceğiz' diyen Erdoğan'a yanıt verdi.

Erdoğan'ın Mahir Ünal için söylediği 'Yakın çalışmaya devam edeceğiz' sözlerine CHP'li Taşcıer'den öneri: 'Makam önerim...'

Cumhuriyeti, "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleriyle hedef alan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gelen tepkilerin ardından istifa etmişti.

Ünal’ın yerine ise daha önce de grup başkanvekilliği görevini üstlenen AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin getirilirken; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında Ünal için ''Kendisiyle farklı alanlarda, farklı platformlarda yakın bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz'' ifadelerini kullanmıştı.

CHP'Lİ TAŞÇIER'DEN ÖNERİ

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Erdoğan'a sosyal medya hesabından bir öneride bulundu.

''Mahir Ünal için makam önerim, Türk Dil Kurumu'' diyen Taşçıer, ''Çünkü Erdoğan ve partisi Ünal'ın söylediklerinin kelimesi kelimesine zaten arkasında. Takiye yapıp, tepkiyi soğutmak için bir süre bekletip başka bir göreve zaten atayacaklardı. Türk Dil Kurumu'na atamaları kendilerine yakışır'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Gamze Taşçıer Mahir Ünal Ankara Milletvekili