İsmail Saymaz'dan dikkat çeken Mahir Ünal yorumu: 'İstifasını alan Devlet Bahçeli'dir'

Gazeteci İsmail Saymaz, görevinden affını isteyen AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu. Saymaz, ''İstifasını alan Devlet Bahçeli'dir'' dedi.

İsmail Saymaz'dan dikkat çeken Mahir Ünal yorumu: 'İstifasını alan Devlet Bahçeli'dir'

Cumhuriyet karşıtı açıklamaları sonrası görevinden affını isteyen AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a ilişkin tartışmalar sıcaklığını koruyor.

SAYMAZ'DAN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Gazeteci İsmail Saymaz, Gazeteci Kadri Gürsel ile 'Konuşmasak Olmaz' programında AKP'li Ünal'ın istifası hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Mahir Ünal'ı 8 yıl önce alkışlara konu olan bu sözlerin, bugün affı istemekle sonuçlanmasının tek bir sebebi var" diyen Saymaz, "AK Parti'nin Milliyetçi Hareket Partisi ile koalisyonda olması ve Cumhur İttifakı'nın siyasal sınırlarını çizen kudretin de esasen bence Devlet Bahçeli olması" nedeniyle AKP'li Ünal'ın istifa etmek zorunda kaldığını belirtti.

Saymaz, "Mahir Ünal, milliyetçi serüveni baltalamış ya da farkına varmadan sabote etmiş oldu. Dolayısıyla AK Parti'nin seçim kampanyası zedelenmiş oldu. AK Parti tam hızını almış, Türkiye'de yerli ve milli olduğunu, Türkiye'nin bekasıyla kendi varlığının örtüştüğünü; Türkiye'yi 21. yüzyıla taşıyacak kudretin kendisi olduğunu tam anlatacaktı ki Mahir Ünal birden bire, hiç olmayan bir vakitte Cumhuriyet ile hesaplaşma defterini açtı. Oysa ki bunu kapatmış olmaları gerekirdi.

Tam da bu nedenle bugünkü AK Parti'ye de Cumhur İttifakı'na da yön veren asıl siyasetçinin Devlet Bahçeli olduğu gerçeğini unutmuş oldu. Ve bu unutkanlıkla hareket ettiği ilk anda maalesef affını istemek zorunda kaldı'' ifadelerini kullandı.

''İSTİFASINI ALAN DEVLET BAHÇELİDİR''

Saymaz ayrıca ''Bu yönüyle Mahir Ünal'ı 8 yıl önce alkışlara konu olan bu sözlerin, bugün affı istemekle sonuçlanmasının tek bir sebebi var: AK Parti'nin Milliyetçi Hareket Partisi ile koalisyonda olması ve Cumhur İttifakı'nın siyasal sınırlarını çizen kudretin de esasen bence Devlet Bahçeli olmasından ileri geliyor diye düşünüyorum. İstifasını alan Devlet Bahçeli'dir'' diye konuştu.

Etiketler
İsmail Saymaz Mahir Ünal Devlet Bahçeli