Dikkat çeken yorum: 'Saadet Partisi'nin oy oranındaki düşüklük sizi yanıltmasın'

Gazeteci Bozkurt, Milli Görüş hareketiyle ilgili yorumlarda bulunurken "Oy oranındaki düşüklük sizi yanıltmasın, bu bünyeden çıkan partilere AKP başta olmak üzere ömür biçilirken Saadet Partisi yani Milli Görüş'ün ana damarına ömür biçilemiyor" dedi.

Dikkat çeken yorum: 'Saadet Partisi'nin oy oranındaki düşüklük sizi yanıltmasın'

'Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında Milli Görüş ve Saadet Partisi'yle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Hareketin kurucu lideri Necmettin Erbakan için "Dava adamıydı, vefalıydı ve kadrosuna hep sahip çıktı. 12 Eylül darbesinden sonra yargılanırlarken, sanık sandalyesinde yan yana oturduğu isimlerle bakanlar kurulu sıralarını paylaştı" diyen Bozkurt, şöyle devam etti:

"(...) Ve o kadro Erbakan öldüğü zaman eksiksiz olarak onun tabutun altında son görevlerini yapmak için hazırdılar.

Bu hareketin karşısındaki varlığı Erdoğan’ı hep rahatsız etti. Saadet Partisi’ni yanına çekmek için çok uğraştı. Oğuzhan Asiltürk ile bir aşama da kaydetti ama o aşama sonuçlanabilir miydi, şüpheli. Önce Mustafa Kamalak ardından Temel Karamollaoğlu ile net bir siyasi çizgiye oturdu Milli Görüş.

'KARAMOLLAOĞLU PARTİ İÇİNDE ÇOK GÜÇLÜ, EN AZ ERBAKAN KADAR'

Kamucu, adaletçi, özgürlükçü. Sınırları sizinki kadar geniş olmayabilir ama öyle. (Sağ sol meselesine, İdris Küçükömer meselesine hiç girmeyeceğim.) Şimdi kongreye gidiyor, değişime her zaman itirazlar olabilir. Burada da var. Ama Karamollaoğlu parti içinde çok güçlü, en az Erbakan kadar. İtirazların daha fazla yükselmesini isteyen bir de iktidar var karşısında. Bir de buradan iktidara mesaj vermek isteyenler. Mevcut yönetime muhalefet eden ekipler var ama Karamollaoğlu’nun karşısında aday yok.

'OY ORANINDAKİ DÜŞÜKLÜK SİZİ YANILTMASIN'

Değişim için mevcut yönetim eleştiriliyor Saadet Partisi’nde ama ıskaladıkları bir gerçek var. Bu değişim 1990 yılında başladı ve bizzat Erbakan tarafından başlatıldı. Bu değişimle birlikte büyüyerek Erbakan’ı başbakanlık koltuğuna oturttu Milli Görüş. Şimdi oy oranındaki düşüklük sizi yanıltmasın, bu bünyeden çıkan partilere AKP başta olmak üzere ömür biçilirken Saadet Partisi yani Milli Görüş'ün ana damarına ömür biçilemiyor.

Sonuçta tarihsel olarak çok ilginç bir hareket Milli Görüş. Bir tür, lideri üzerinden yükselmesi de göz önünde bulundurulunca, Türk siyasetinin de özeti gibi."

Yazının tamamı.

Etiketler
Milli Görüş Saadet Partisi