CHP Sözcüsü Öztrak'tan AKP'ye: Hiçbir yönetim zulm ile payidar kalmaz!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nde AKP iktidarının medyaya sansürü artırmasına tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Öztrak'tan AKP'ye: Hiçbir yönetim zulm ile payidar kalmaz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısı ile sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu devirde sadece sansürü değil, oto sansürü; sadece medyaya değil, sosyal medyaya bile atılan kıskacı konuşuyoruz. Ama bu tablonun müsebbipleri unutmasın: Hiçbir yönetim zulm ile payidar kalmaz. Meslek onuruyla görev yapan basın mensuplarının Dünya Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

SANSÜR YASASI

Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak nitelendirilen 7418 sayılı Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndan (TBMM) AKP ve MHP oylarıyla geçti. Kanunun 29. maddesi içeriği ve öngmrdüğü hapis cezası nedeniyle tepki çekti. Öte yandan 29. maddeyi eleştirenler "Kime göre, neye göre?" sorularını yöneltti.

29. MADDE İLE KİMLER TUTUKLANACAK?

Türkiye'de sansürün ve iktidarın baskılarının yeni onayı olan 29. maddede " "Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak" ifadeleri yer aldı.

Etiketler
Faik Öztrak