Fatih Altaylı: Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılmasıyla ilgili eleştirime iktidardan yanıt geldi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerdeyse iktidar partisine katılan eski teğmen Mehmet Ali Çelebi'yle ilgili eleştirilerine iktidar kanadından gelen yanıtı paylaştı.

Fatih Altaylı: Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılmasıyla ilgili eleştirime iktidardan yanıt geldi

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne geçen, sonra oradan da ayrılıp AKP'ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'yle ilgili eleştirilerine iktidar partisinden gelen yanıtı köşesine taşıdı.

Kendisine "CHP'nin siyasi savrulmasından dolayı ilkelerine ters düştüğü için CHP'den ayrılması çok doğal değil mi? Ne yapacaktı, ilkelerine uymayan bir partide devam mı edecekti?" denildiğini belirten gazeteci, şöyle devam etti:

"Doğru. Buna bir itirazım yok. Kimsenin de yok zaten. Bu yüzden de Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'ne katılmasını kimse eleştirmedi. Hadi diyelim ki orayı da beğenmedi. Zafer Partisi'ne katılabilirdi. Hadi orayı da beğenmedi. Vatan Partisi'ne bile katılabilirdi.

'OLAY BAŞTAN SONA İLKESİZLİĞİN DİBİ'

Garip olan AK Parti'ye katılması oldu. Daha garip olan ise AK Parti'nin türlü hakaret ettiği böyle bir şahsı partiye kabul, bırakın kabulü davet etmesi oldu. Olay başından sonuna, tüm taraflar için ilkesizliğin dibidir."

Yazının tamamı.

MEHMET ALİ ÇELEBİ HAKKINDA

Çelebi, 23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. Maltepe Askeri Lisesi'ni birincilikle bitirdi. 2007'de Kara Harp Okulunu 4. olarak bitirdi ve teğmen oldu.

AKP DÖNEMİNDE ERGENEKON'DAN HAPİS YATTI, CHP'DEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

AKP döneminde görülen Ergenekon davaları kapsamında, 'örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu' iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı, 41 ay cezaevinde yattı. 11 Mart 2014 tarihinde kendisine yöneltilen suçlardan beraat etti.

İKTİDARI EN SERT ELEŞTİRENLERDEN BİRİYDİ

CHP'de 35 ve 36. kurultaylarında Parti Meclisi'ne (PM) girdi. 2018 genel seçimlerinde İzmir Milletvekili olarak Meclis'e girdi ve iktidara en sert eleştirileri yönelten isimlerden biri oldu. 29 Ocak 2021'de ise CHP'den istifa etti.

Çelebi, 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi'ne katıldı. 25 Şubat 2022 tarihinde buradan da ayrıldı.

İzmir Milletvekili, son olarak AKP'ye katıldı. Kendisine yöneltilen eleştiriler sürüyor.

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk Mehmet Ali Çelebi