CHP'li Ahmet Akın: Çok tehlikeli bir noktaya gidiyoruz; yiyecek ekmek nasıl bulacağız?

Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında üreticinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Akın, kış aylarında üretimin olmayışı nedeniyle yaşanacak zorlukları vurguladı.

CHP'li Ahmet Akın: Çok tehlikeli bir noktaya gidiyoruz; yiyecek ekmek nasıl bulacağız?

GERÇEK GÜNDEM /

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Çiftçinin ve besicinin artık üretime devam edemediğini hatırlatan Ahmet Akın, "Cumhurbaşkanı, bakanlar nasıl uyku uyuyor? Konuşmak kolay da gerçekler acı. Gerçek enflasyon çarşıda, sokakta, pazarda. Vatandaşın filesini dolduramayanlar siyaset yapamazlar. Sadece algıyla file dolmuyor kardeşim" diye konuştu.

Ahmet Akın'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"İKTİDAR TÜKETİMDEN YANA"

Fransız tarımına destek verdiği için ödül alan, kepeği ekilecek bir şey gören tarım bakanları gördük. Önümüz kış, çok tehlikeli bir noktaya gidiyoruz. Buğdayın, arpanın, kırmızı mercimeğin ekim zamanı geldi. Çifti mazota, gübreye yaklaşamıyor. Her gün zam gelmeye devam ediyor. Üretimden değil tüketimden yana olan bir iktidar var.

"YİYECEK EKMEK NASIL BULACAĞIZ?"

49 ili gezdik. Hiçbirinde memnun olan bir çiftçi görmedik. Çiftçi kan ağlıyor. Susurluk'ta çiftçiçiz AK Parti iktidarını dinledi, her yere ayçiçeği ekti. Tüccara teslim edildi benim hemşehrilerim. 8 liraya düşen fiyatlarla zarar ettiler. Çiftçiyi yarı yolda bırakan AK Parti artık yolcudur. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. AK Parti iktidarı sandığa gömülecek ilk seçimde. AK Parti iktidarı vatandaş nezdinde sonlanmıştır. Çiftçi tarlayı ekemezse yiyecek ekmek nasıl bulacağız? Bunun sonucu artan enflasyon.

Cumhurbaşkanı, bakanlar nasıl uyku uyuyor? Konuşmak kolay da gerçekler acı. Gerçek enflasyon çarşıda, sokakta, pazarda. Vatandaşın filesini dolduramayanlar siyaset yapamazlar. Sadece algıyla file dolmuyor kardeşim. Bu milletin AK Parti iktidarına bir gün daha tahammülü yok. İktidarın bir gün bile kalması bu ülkeye zarar.

"HASAT DÖNEMİNDE İTHALAT YAPILMAYACAK"

Çiftçimizin elektrik, su, kredi borç faizlerini sileceğiz. Anaparayı yapılandıracağız. Ziraat Bankası özüne dönecek. Çiftçiye her yıl milli gelirin yüzde biri verilecek. Ödeme de her yıl ekim ayında yapılacak. Hububat, baklagil gibi ürünlerde alım garantisi vereceğiz. Vatandaş kumar oynamayacak. Tarım Kooperatifleri'nin yaygınlaşmasını teşvik edeceğiz. Tarım araçları haczedilmeyecek. Desteklerden kesinti yapılmayacak. hasat döneminde ithalat yapmayacak. Çiftçimiz zarar etmeyecek.

"ÇOCUKLARIMIZA KIZ DAHİ VERMİYORLAR"

Çiftçilerimiz "Kız dahi vermiyorlar çocuklarımıza" diyor. Esnafın durumu da iyi değil. AK Parti iktidarı esnafımızı da mahvetti. Vatandaşımızı da, esnafımızı da, çiftçimizi de bitirdiler. Hiç nağme okumasınlar. Algı siyaseti yapacaklarına milletine hizmet etsinler. Vatandaşın sofrasında ürünler azalıyor. Çocuklarımız gıda kriziyle karşı karşıya. Hesabını kim verecek? Esnafımız sattığı ürünün yerine yenisini koyamıyoru. Kasaplarımızın elektrik faturası kirasının üzerinde. Esnaflarımızın kredi borçlarının faizleri silinmedikçe, faturalarda yeni tarifler getirilmedikçe esnafların iflası yıl sonuna kadar ne yazık ki yüz bini aşabilir.

Üretici enflasyonunun en yüksek olduğu ülke Türkiye. Dünya şampiyonuyuz bu konuda. AK Parti'nin bu ülkeye algıdan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Enflasyon milletin en sinsi düşmanıdır, en adaletsiz vergidir. Türkiye yönetilemiyor, Türkiye savruluyor. Bunlar sadece bir iki örnek. Hangi konuya baksanız aynı.

SANSÜR YASASINA TEPKİ

Seçimden önce gündeme sansür getirmek ancak AK Parti iktidarının aklına gelirdi. Burada amaç sosyal medyayı seçime kadar kontrol altına almak. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek gelenlerin giderayak yolsuzluğu ve yoksulluğu gizlemek için yasaklardan medet ummaya başlamalarıdır geldiğimiz nokta. Fikir özgürlüğünün, basın özgürlüğünün, ekonomik özgürlüğün önünde duvardır bu yasa.

"HER GÜN VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ"

Hereksin kazandığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Hesap vereceğiz, vatandaşla iç içe olacağız, vatandaşın filesi dolacak. Vatandaşımızın yanındayız. Bir gün değil her gün vatandaşımızın yanında olacağız.

Etiketler
Balıkesir Ekmek Ahmet Akın