Erdoğan'ın sözleri gündemde: 'Mevzu masaya gelmiş, masanın etrafındakilerle konuşulmuş'

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Erdoğan'ın Etlik Şehir Hastanesi açılışında söylediklerine tepki gösterdi. Çakır, "Çok acayip, çok tuhaf, çok enteresan bir bakış açısı!" diye yazdı.

Erdoğan'ın sözleri gündemde: 'Mevzu masaya gelmiş, masanın etrafındakilerle konuşulmuş'

Elif Çakır, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın “Sırf daha iyi bir arabaya binmek, daha iyi bir telefon alabilmek, daha çok konsere gidebilmek için başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz” sözlerini köşesine taşıdı. "Sayın Cumhurbaşkanının acıyarak baktığı yeri, acıma eşiğini merak ettim." ifadelerini kullanan Çakır, "Sayın Erdoğan 'acıyarak bakıyoruz' diyor, 'bakıyorum' demiyor, dolayısıyla sadece kendisinden bahsetmiyor. Birlikte baktığı birileri var. Yani mevzu masaya gelmiş, masanın etrafındakilerle konuşulmuş. Çünkü gençler bu ülkeden gidiyor. Hayat pahalılığı, işsizlik, güvencesizlik beyin göçünü daha da tetikledi. Sayın Erdoğan ve yanındakiler (Sayın Erdoğan kendisinden biz olarak bahsediyor da olabilir elbette) 'daha iyi koşullarda yaşamak için gidenlerin acınacak durumda' olduğunu görmüşler!" değerlendirmesini yaptı.

"Sayın Erdoğan kendisi genç olsaydı, bugünkü koşullarda ne yapardı?" sorusunu yönelten Çakır, yazısını şöyle sürdürdü:

Ayrıca Sayın Erdoğan’ın konuşmasında başka bir tuhaflık daha var. Aslında kendi cevabını kendisi de veriyor. Yani muazzam bir çelişki içinde olduğunu söylemeliyim.

Sayın Erdoğan aynı konuşmasında diyor ki:

"Gençlerimizin başka ülkelerdeki hiçbir şeye gıpta ile bakmayacakları gelişmişlikte bir Türkiye'yi inşa edene kadar bize durmak yok.”

Sayın Erdoğan’a 20 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz, dün iktidara gelmediniz, şimdiye kadar bunu neden başarmadınız demek gerekmiyor mu?

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Elif Çakır Muş Hastane