Erdoğan açılışını yaptığı hastane: 'İhalesi 11 yıl önce yapıldı, ekipmanı eksik, tavanı dahi su akıtıyor'

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Etlik Şehir Hastanesi’nin ihalesinin 11 yıl önce yapıldığını ve henüz hizmete hazır olmadığını ifade etti.

Erdoğan açılışını yaptığı hastane: 'İhalesi 11 yıl önce yapıldı, ekipmanı eksik, tavanı dahi su akıtıyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Şehir hastanesinin açılışı sonrasında CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımlar yapan Taşcıer, bugün açılışı yapılan şehir hastanesinin ihalesinin 11 yıl önce yapıldığını ifade etti.

“Bugün bir göz boyama etkinliği gerçekleşiyor” diyen Taşcıer, hastanenin hizmete hazır olmadığını, ekipman eksikliklerinin farklı kamu hastanelerinden karşılandığını belirtti.

Taşcıer’in açıklamaları şöyle:

İhalesi 11 yıl önce yapılan Etlik Şehir Hastanesi'nin açılışı bugün yapılıyor. Keşke hem yapılma usulüyle kamu zararı yaratmayan hem de sağlığın ulaşılabilir olması ilkesine uygun bir hastaneden bahsediyor olsaydık. Ancak maalesef, bugün bir göz boyama etkinliği gerçekleşiyor. Erdoğan'ın katıldığı açılışa yine dört bir yandan vatandaşlar, 'yemek verilecek' denilerek otobüslerle taşındı. Buna rağmen beklenen kalabalık toplanabilmiş değil. Hastane personelinin dahi içeriye giremediği raddede "güvenlik" önlemleri alınmış durumda.

Bir göz boyama etkinliği gerçekleşiyor çünkü açılışı için 11 yıl beklenen hastane hala hazır değil. Kardiyoloji servisinin tavanından su akması mı, bulunması elzem tıbbi cihazların hala olmayışı mı dersiniz... Ama bugün sizlere bunları göstermeyecekler elbette. Şehir Hastanelerini hep anahtar teslim, beş kuruş harcamıyoruz diye anlattılar. Bu hastanede de bir kez daha görüyoruz ki, bunlar kocaman yalanlar. Haftalardır kamu hastanelerinden kamyon kamyon cihaz, ekipman ve eşyalar Şehir Hastanesi'ne taşınıyor. Kamu çifte zarara uğruyor.

Madem cihazlardan, ekipmanlara kadar kamu karşılayacaktı, neden on yıllarca burayı yapan şirketlere vatandaşın vergileri aktarılacak? Bugün değilse de yarın kamunun nasıl zarara uğratıldığını ve buraya harcanan parayla aslında onlarca kamu hastanesi yapılabileceğini göreceğiz. Buraya kamu hastanelerinden sadece cihazlar değil, serumundan, enjektörüne kadar hepsi taşındı. Hem de cihaz ve ekipman harici eşyalar için araç ayarlanmadığından sarf malzemeleri dahi hemşireler kendi kişisel araçlarına yükleyerek taşıdılar. Gerçekler görünenden çok başka.

Yeni hastaneler yapılsın elbet. Ancak AKP usulü KÖİ gibi halkın cebinden çıkan vergiyi bir avuç yandaşa aktaran sistemle değil. Kentlerin en merkezi noktalarındaki kamu hastaneleri kapatılarak değil. 4500 yataklı hastane açıyoruz derken, 2200 yatağı devre dışı bırakarak değil. Halk sağlığını öncelemek yerine sağlığı piyasalaştırarak değil. AKP'nin derdi vatandaşın ulaşılabilir sağlık hizmeti alması değil. Beton ekonomisi yaratarak, yandaşlara halkın vergilerini aktarmak. Ama biz kamuyu zarara sokan hazineye bağlanmış hortumları kesip atacağız.

Sözümüz söz, sağlık hizmetini yeniden kamucu bir anlayışla ele alacağız. O zaman ne vatandaşın vergisi birilerine akacak, ne Devlet soyulacak, ne de rantiyeciler ceplerini dolduracak.

Etiketler
Ankara Recep Tayyip Erdoğan Hastane