Murat Yetkin: Altılı masada denizler dalgalı, Akşener'in sözlerinin muhatabı Kılıçdaroğlu'ydu

Gazeteci Murat Yetkin, altılı masada 'denizlerin dalgalı olduğunu' belirtti; Akşener'in son çıkışıyla Kılıçdaroğlu'na "Kemal Bey ne demek istediğinizi anladık ama üzerimize alırsak dalgalar daha da kabaracak" mesajını verdiğini ileri sürdü.

Murat Yetkin: Altılı masada denizler dalgalı, Akşener'in sözlerinin muhatabı Kılıçdaroğlu'ydu

Gazeteci Murat Yetkin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Masa noter değil. Biz de adayımızı çıkarabiliriz" şeklindeki sözlerinin muhatabının doğrudan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ileri sürdü.

"Henüz altılı masaya getirilmeden Kılıçdaroğlu’nun kendi adaylığını ilan olarak algılanan çıkışlarından rahatsızlığını dile getiriyordu" diyen Yetkin, Akşener'in "Kemal Bey adaylığını söyleyebilir, orada sorun yok. Diğer arkadaşlarımız da söyleyebilir, başka insanların da adı gelebilir. Tartışılır, karar verilir. Bu yöntemi öneren, isteyen ve kendini bağlayan Sayın Kılıçdaroğlu’dur" sözleriyle adresi apaçık belli ettiğini savundu.

Gazeteci, Yetkinreport.com'da yayınlanan yazısının devamında şunları kaydetti:

"(...) Akşener’in 'masayı biz de dağıtabiliriz diye de yorumlanabilecek bu sert tepkisi, Kılıçdaroğlu’nun 23 Eylül’de İzmir’deki CHP toplantısında yaptığı sert 'Benimle misiniz, değil misiniz?' çıkışına yanıttı.

'ALTILI MASADA 'SORUN YOK' DEĞİL'

Kılıçdaroğlu’nun o konuşmasını CHP’ye 'Adaylık konusuna ben karar vereceğim' mesajı olduğu kadar Altılı Masanın diğer liderlerine 'Siz de partinize hâkim olun' mesajı idi. Masadaki diğer liderler gibi Akşener de bunu üzerine almadı ama şunu söyledi: 'Bizim partimiz bunu kendi partisine mesaj olarak değerlendirmeyi tercih etti.'

'KEMAL BEY NE DEMEK İSTEDİĞİNİZİ ANLADIK AMA ÜZERİMİZE ALINIRSAK DALGALAR DAHA DA KABARACAK'

Böylelikle Kılıçdaroğlu’na 'Kemal Bey ne demek istediğinizi anladık ama üzerimize alırsak dalgalar daha da kabaracak' demiş oldu. İYİ partide kararları gençlik örgütleri dahil kademelere danışarak aldıklarını söyleyerek de Kılıçdaroğlu’na 'CHP’de kararları artık tek başına mı alıyorsunuz?' eleştirel sorusunu yöneltmiş oldu.

Ayrıca Akşener, Kılıçdaroğlu’nun 'Altılı Masada sorun yok' sözlerine de 'Sorun var' diye, üstelik medya üzerinden yanıt vermiş oldu. Belli ki 2 Ekim toplantısından önce Altılı Masada denizler kabarmış, dalgalar kıyıya vurmaya başlamış. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Altılı masa Murat Yetkin