HDP’li Beştaş’tan Akşener’e: Kürtlere söz söyletmemek iradesine ve taleplerine saygı duymaktan geçer

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Kürtlere yanlış bir kelime söylemeyeceğiz, söyletmeyeceğiz” sözleriyle ilgili konuştu. Beştaş, Akşener'in sözlerini “seçime yönelik yatırım” olarak değerlendirdi.

HDP’li Beştaş’tan Akşener’e: Kürtlere söz söyletmemek iradesine ve taleplerine saygı duymaktan geçer

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Ankara’da esnaf ziyareti sırasında "Bu can bu bedende durdurdukça bizi Kürtlerle düşman edemeyecekler, Kürtlere yanlış bir kelime söylemeyeceğiz, söyletmeyeceğiz, onlar canları pahasına bu devletin yanında durdular. PKK’nın yanında duran elbette vatan haindir. PKK terör örgütüdür." dedi.

Akşener, sözleriyle HDP’li Beştaş’tan yanıt geldi. +Gerçek'ten Seda Taşkın’a konuşan Beştaş, Akşener'in açıklamalarının seçime yönelik yatırım olduğunu söyledi.

Kürt halkının bu söylemlere karnının tok olduğunu söyleyen Beştaş, “Kürtler bu zamana kadar sadece seçmen olarak görüldü. Talepleri, hakları, anayasal pozisyonları, dilleri söz konusu olduğunda ise herkes tek sıraya diziliyor. Bu açıklamayı tamamen seçimlere ve Kürtleri ayrıştırmaya dönük bir beyan olarak okuyorum” dedi.

"KÜRTLERE LAF SÖYLETMEMEK ONLARIN İRADESİNE SAYGI DUYMAKTAN GEÇER”

Beştaş, “Kürtlere laf söyletmemenin, Kürtlere kimseyi düşman ettirmemenin yolu, Kürtlerin taleplerinin kabulünden ve Kürtlerin iradesine saygı duymaktan geçer; Kürtlerin ne istediğini, neyin mücadelesini verdiklerini, neden bu kadar bedel ödediklerini bilmekten geçer” diye konuştu.

"Önemli olan Kürtlere laf söyletmemek değil, Kürtlerin kimliğini, dilini, kültürünü tanımak" olduğunu söyleyen Bektaş, taleplerin anayasal güvenceye alınmasının önemine de dikkat çekti:

“Yapılması gereken, eşit ve özgür yurttaşlık taleplerinin kabul edilmesi, bunun için gerekli yasal ve anayasal düzenlemelerin yapılması ve Kürtlerin oy verdiği temsilcilere karşı kullanılan sözlerin düzeltilmesidir. Kürtler bu ayrıştırmaya izin vermez, bunlara da karnı toktur”

“İYİ PARTİ HDP'Yİ BELİRLİ BİR YERE KONUMLANDIRARAK IRKÇILIK YAPIYOR”

İyi Parti'nin HDP'ye yönelik tutumunu da eleştiren Beştaş, şunları söyledi:

"Bugün Kürt halkı HDP’ye en çok oy veren toplum kesimidir. Bize oy veren Kürtlere söz söyletmem diyenler aynı zamanda HDP’yi belirli bir yere konumlandırarak kendilerince en büyük ayrımcılığı yapıyorlar. Kendilerine söz söyletmeyiz ama temsilcilerini reddederiz, onları ötekileştiririz, tıpkı iktidarın baktığı gibi bakarız diyorlar”

Etiketler
Meral Danış Beştaş Meral Akşener İYİ Parti HDP