Kılıçdaroğlu: Biz 'beşli çete'ye değil vatandaşa hizmet edeceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın Şambayat beldesinde yaptığı konuşmada "beşli çete" olarak anılan ve iktidara yakınlıkları nedeniyle aldıkları ihalelerle bilinen isimlere aktarılan kaynaklarla yapılabilecek projelere vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu: Biz 'beşli çete'ye değil vatandaşa hizmet edeceğiz

GERÇEK GÜNDEM /

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli ziyaretler ve etkinlikler için bulunduğı Adıyaman'ın Şambayat beldesinde yurttaşlara seslendi.

Kılıçdaroğlu, "Hiçbir ailede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Hep huzur, her evde bereket olsun dedik. Bunun mücadelesini yapıyoruz ve yapacağız. Biz bunu yaparken soruyorlar: Parayı nereden bulacaksın? Bu bir siyasi tercihtir. Parayı beşli çeteye mi vatandaşa mı vereceksin? Biz beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"ADIYAMAN'DA 1 MİLLETVEKİLİ BİZE YETMEZ"

Siyaset toplumu ayrıştırmak için yapılmaz. Siyaset tıoplumu kucaklaştırmak için yapılır. Siyaset zenginleşmek için yapılmaz. Siyaset vatandaş zenginleşsin diye yapılır. Siyaset halka hesap vermektir. Halka hesap vermeyen siyaset karanlık odaklara hizmet veriyor demektir. Siyaset kadın-erkek eşitliği, kadınlara haklarını teslim etmek demektir. Siyaset belde, belediye başkanının halka hizmet etmek demektir. Bu nedenle belediye başkanımız sizlere hizmet ediyor, sizler için çalışıyor. Ve biz de elimizden gelen her türlü desteği belediye başkanımıza veriyoruz.

Adıyaman'dan beklediğimiz oyu alamadık. 1 milletvekilimiz var. Gece gündüz çalışıyor. Ama 1 milletvekili bize yetmez.

"BİZ DE YANLIŞLARIMIZLA YÜZLEŞİYORUZ"

Bizler altılı masanın liderleri olarak Türkiye'yi huzura kavuşturmak istiyoruz. Türkiye'yi büyütmek, Türkiye için çalışmak istiyoruz. Altılı lider bir aradayız, beraberiz. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın.

Bu konuda bütün Adıyamanlı kardeşlerime seslenmek isterim: Huzur içinde olun, asla umutsuzluğa kapılmayın, Türkiye'yi büyüteceğiz, Türkiye'yi güzelleştireceğiz, Türkiye'de herkes kucaklaşacak.

Bunun için bize katılmanız gerekiyor. CHP'ye sempati duymayanlar olabilir. Eksiğimiz var mı? Evet, doğrudur. Biz de yanlışlarımızla yüzleşiyoruz. Bizim de eksikliklerimiz varsa, onları gidermeye çalışıyoruz.

Kucaklaşmayı getirmek istiyoruz. Herkesin karnı doysun istiyoruz. Her evde bereket, her ailede huzur olsun diyoruz. Bunun mücadelesini yapıyoruz.

"PARALARI BEŞLİ ÇETEDEN SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"

Dün kadın kollarımızla, derin yoksulluk konusunda araştırma yapan kadın kardeşlerimle beraber bir toplantı yaptık. Dedik ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde her ailenin asgari bir gelir güvencesi olsun. Hiçbir ailede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Hep huzur, her evde bereket olsun dedik. Bunun mücadelesini yapıyoruz ve yapacağız.

Biz bunu yaparken soruyorlar: Parayı nereden bulacaksın? Bu bir siyasi tercihtir. Parayı beşli çeteye mi vatandaşa mı vereceksin? Biz beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz.

Beşli çeteden paraları nasıl alacaksınız? Paraları söke söke alacağız, hukuk içinde, adalet içinde alacağız. Milletin hakkını, hukukunu millete teslim edeceğiz.

"DEVLETİN DİNİ ADALETTİR"

Ne olursa olsun, takdir millete aittir. Milletten büyük kimse yoktur. Milletin her ferdine saygı duymak bizim görevimizdir. Bize oy versin vermesin 85 milyona hizmet götürmek de bizim görevimizdir. Biz onlar gibi değiliz. Biz toplumu ayırmıyoruz, bölmüyoruz. Biz ayrıştırmıyoruz. Herkesin kimliğine, herkesin inancına, herkesin yaşam tarzına biz saygı gösteririz. Unutmayın: Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Halkın partisiyiz. Halk için mücadele ediyoruz.

Devletin dini adalettir. Ve adaleti mutlaka sağlayacağız. Haksızlıklar karşısında asla susmayacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Kim haksızlığa uğradıysa gelecek bana başvuracak. Bütün haksızlıkları bitireceğim. Bu ülkeye adaleti ya getireceğim, ya getireceğim.

Etiketler
Adıyaman Kemal Kılıçdaroğlu Beşli çete