İktidara yakın gazeteci anlattı: Bahçeli isterse, Erdoğan kaçınmaz

Gazeteci Abdulkadir Selvi, 24 Haziran 2018'deki seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede MHP'li bakanların da olmasını istediğini, ancak Bahçeli'nin "Gerek yok" yanıtını verdiğini aktardı.

İktidara yakın gazeteci anlattı: Bahçeli isterse, Erdoğan kaçınmaz

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıldan az süre kalması, kulislerde Haziran 2023 sonrasındaki döneme dair konuşulanların sayısını artırdı. Bunlardan biri de, MHP'nin Cumhur İttifakı'ndaki ortağı AKP'nin iktidarı yeniden kazanması durumunda kabineye bakan vermek isteyebileceğine dair iddiaydı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde 24 Haziran 2018’deki seçimden sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’ye bakanlık teklif ettiğini, ancak bunun karşılık görmediğini söyledi:

"(...) Hatta Erdoğan’ın kabine listesi açıklanmadan önce de yeniden temas kurdurup Bahçeli’nin kararında bir değişiklik olup olmadığını ölçmeye çalıştığı ifade edilmişti. Ancak Bahçeli’nin duruşunu koruduğu için kabineye MHP’li bakan alma düşüncesinden vazgeçtiği konuşulmuştu. Cumhur İttifakı’nda ortak olduğu için bunlar zamanın ruhuna uygun olan davranışlardı. İki liderin karşılıklı jestleriydi

Bu kulisler 2018 seçimlerinden sonra kabinenin kurulması sürecinde yaşanmıştı. Artık geride kaldı. Ama Erdoğan’ın her defasında MHP’li bakanların kabine olmasını istediği, Bahçeli’nin ise prensipleri gereği buna gerek duymadığı söylendi."

'BAHÇELİ İSTERSE ERDOĞAN KAÇINMAZ'

Selvi, yazısının ilerleyen bölümlerinde "Bahçeli, kabinede MHP’li bakanın yer almasını isterse Erdoğan bundan kaçınmaz. Ama Bahçeli’nin talep edeceğini zannetmiyorum" görüşünü dile getirdi.

Yazının tamamı için tıklayın.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Kabine Seçim 24 Haziran