İmamoğlu'ndan İSKİ için AKP ve MHP'li üyelere çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi’ne İSKİ için ek bütçe teklifinde bulunacaklarını belirterek, AKP ve MHP'li Meclis üyelerine çağrıda bulundu.

İmamoğlu'ndan İSKİ için AKP ve MHP'li üyelere çağrı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin 16 Nisan 2020’de yapımına başlanan Çatalca’daki yeni hizmet binasını, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında bugün hizmete açtı.

CHP'nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin konuşan İmamoğlu, " 9 Eylül, Cumhuriyet'imizle yaşıt, Cumhuriyet’imizin kurucusu ve ulu önder Atatürk'ün bizlere emanet ettiği CHP’nin de kuruluşu. Siyasete karar verdiğim ilk an milletimize, Cumhuriyet’imize, Atatürk ilkelerine ve devrimlerine olan bağlılığımla ‘CHP’de siyaset yapacağım’ diyerek yola çıktığım partimin 99. yılında kadim kent İstanbul'umuza hizmet etmenin, bir CHP’li olarak milletimizin gurur duyacağı işler yapabilme mücadelesini verebilmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum, bir CHP’li olarak, CHP’nin bir evladı olarak" ifadelerini kullandı.

"İSKİ’NİN BÜTÇESİ, TARİFESİ SİYASET DIŞIDIR"

İSKİ için ek bütçe teklifinde bulunacaklarını belirten İmamoğlu, "Önümüzdeki hafta İSKİ'nin sağlıklı bir bütçeye kavuşarak milletimize hizmet eden… Bakın, dün İSKİ başka bir siyasi parti döneminde yönetiliyordu, bugün başka siyasi parti döneminde yönetiliyor. Bakın, benim burada bürokrat arkadaşlarım var, genel müdürüm, genel müdür yardımcılarım, daire başkanlarım, kendileri kendilerini biliyorlar. En az yüzde 80’i, 90’ı daha önceki dönemden gelen arkadaşlarımız. Milletin çalışan memuru, partinin memuru değil ki, milletin memuru. Dolayısıyla devletin memuru olan bu dostlarımız bu yapılan yanlışı görüyorlar. Dünden bugüne adalet terazisi olan her vatandaşımız gördüğü gibi devletimizin o kıymetli memurları da bunu görüyorlar. Kendilerini mahcup etmesinler. Ben, o mecliste grubu olan siyasi partilere ifade ediyorum. Kendilerini mahcup etmesinler. Ve İstanbul'a yakışan, milletimize yakışan rasyonel bütçe kararlarını almalarını buradan diliyorum" dedi.

Etiketler
İSKİ Meclis Ağrı İstanbul