Sert tepki gösterdi: Mehmet Metiner'den kendi mahallesine 'insanlık' çıkışı

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Hakan Arslan’ın kemiklerinin babaya torba içerisinde verilmesi üzerine gelen "terörist" yorumlarına sert tepki gösterdi.

Sert tepki gösterdi: Mehmet Metiner'den kendi mahallesine 'insanlık' çıkışı

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, kendi mahallesinden gelen eleştirilere sert tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Hakan Arslan’ın kemikleri 7 yıl aradan sonra babasına bir torba içerisinde teslim edildi.

Baba Arslan’ın oğlunun kemiklerini bir torba içerisinde taşıdığı anlar sosyal medyada gündem oldu.

Sert tepki gösterdi: Mehmet Metiner'den kendi mahallesine 'insanlık' çıkışı - Resim : 1

METİNER'DEN KENDİ MAHALLESİNE SERT TEPKİ

Mehmet Metiner de sosyal medyada baba Arslan ve oğlu hakkında “terörist” yorumlarına tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Metiner, "Baba-anne için evlat, evlattır. Evlat acısı, tarifsizdir. Terörist bile olsa evladının ölümü karşısında her anne-baba yıkılır. Anne-babaların evlat acısına koşulsuz saygı duymak gerek. Onlar bizim vatandaşlarımız, bizim canlarımız. Onların acısını, kendi acımız bilmeliyiz” dedi.

Metiner, kendi mahallesinden gelen tepkiler üzerine ise şunları ifade etti:

Ben bu ülkede yaşayan herkesin acısına saygı duyarım. Evladının kim olduğuna bakmaksızın her anne-babanın acısını yüreğimde hissederim. Acılarımızı yarıştırarak değil ortaklaştırarak bu ülkenin birliğini sağlayabiliriz diyenlerdenim. “Biz birlikte Türkiye’yiz”in anlamı budur. Ne dediğimi ve niçin dediğimi dikkate almadan kendince sonuç çıkartıp nerdeyse bizi bile PKK’lı ilan edecek kadar ileri gidenleri gördükçe bir kez daha anlıyorum ki bu yanlış anlayış ve tepkiler var olduğu sürece PKK/HDP toplumsal-siyasi desteğini kaybetmez. Nokta.

Dediğim gayet açık. -Öldürülen terörist için değil ailesinin acısına dikkat çektim. -Evladı terörist bile olsa Kürt anne-babaların acısını kendi acımız olarak bilelim dedim. -“Canlarımız” dediklerim ise Kürt vatandaşlarımız. “Teröriste acıma”, bu dediklerimin neresinde var?

Sert tepki gösterdi: Mehmet Metiner'den kendi mahallesine 'insanlık' çıkışı - Resim : 2

Sert tepki gösterdi: Mehmet Metiner'den kendi mahallesine 'insanlık' çıkışı - Resim : 3

Etiketler
Mehmet Metiner Milletvekili Sokağa çıkma yasağı