Demokrat Partili Enginyurt'tan HSK tepkisi

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Gülşen çağrısının ardından HSK'nın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Demokrat Partili Enginyurt'tan HSK tepkisi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, CHP ve İYİ Parti listesinden Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi seçilenlerin gündemdeki iddialara tepki vermediğini ileri sürdü.

Enginyurt Twitter hesabından "CHP ve İyi Partinin listesinden HSK üyesi seçilenler ortalığa saçılan iddialarla ilgili sesiniz çıkmıyor! Adalet Bakanı @bybekirbozdag
sizin adınıza konuşuyor,HSK bildiri yayınlayıp muhalefete ayar veriyor. Demokrat Parti olarak Muhalefet HSK üyesi vermesin demiştik haklı çıktık" dedi.

NE OLMUŞTU?

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), imam hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları kapsamında bir açıklama yayınlamıştı.

Hakimlerin görevlerinde bağımsız olduğunu belirten HSK, “Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında hâkim ve Cumhuriyet savcılarını yargısal takdir hakkı sınırlarında kalan ve kanun yollarına tabi bir takım karar ve uygulamaları üzerinden yıpratmaya dönük, hedef gösteren, eleştiri sınırlarını aşan ve hakaret boyutuna varan açıklama ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle Kurulumuzca basın açıklaması yapılması zarureti hâsıl olmuştur” demişti.

Etiketler
Cemal Enginyurt Ağrı Demokrat Parti Gülşen