Elif Çakır: AK Parti bu kadar oy kaybetmemiş olsaydı Erdoğan sürpriz bir kararla Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyarete gider miydi?

Karar yazarı Elif Çakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hüseyin Gazi Cemevi’ne yaptığı ziyareti köşesine taşıdı.

Elif Çakır: AK Parti bu kadar oy kaybetmemiş olsaydı Erdoğan sürpriz bir kararla Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyarete gider miydi?

Çakır, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, muharrem orucunun son gününde Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etti, kanaat önderleriyle sohbet etti, Alevi dedeleriyle iftar yaptı ve devletin başı olarak 'Bundan böyle devlet yanınızda olacak, sizi yalnız bırakmayacağız' mesajı vermiş. Cemevleri’ne yapılan saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyareti yapması elbette ki çok kıymetli. Ancak doğruya doğru aynı zamanda devletin başı olarak geç kaldığı bir ziyarettir." değerlendirmesini yaptı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan Hüseyin Gazi Cemevi’nde Alevi dedelere 'bundan böyle devlet yanınızda olacak, yalnız değilsiniz' mesajı vermiş, ama bu söz, Cumhurbaşkanı’nın konuşma metninde neden yer almıyor? Sayın Erdoğan’ın konuşma metninde yer alsaydı, bütün ülke Sayın Erdoğan’ın ağzından bu sözleri duysaydı, bu mesajı bütün ülkeye kendi sesiyle verseydi, daha iyi olmaz mıydı?" sorusunu soran Çakır, yazısını şöyle sürdürdü:

Sayın Erdoğan’dan Alevilerle ilgili “sürpriz bir kararla” yeni bir hamle daha geliyormuş. İlk kez bu yıl 13 Ağustos’ta başlayacak olan Hacı Bektaş-ı Veli 751. Anma Yılı Etkinlikleri’ne katılacakmış.

Şimdiye kadar katılmaması hataydı.

20 yıldır ülkeyi aralıksız yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne kadar bir Cemevi’ne gitmemiş olması, muharrem orucu iftarına katılmamış olması, Hacı Bektaşi Veli etkinliklerine katılmamış olması şaşırtıcıdır. Neden şaşırtıcı?..

Çünkü, “Türkiye’de anayasa laikliği, devletin her dine eşit mesafede olması olarak tanımlar. Laiklik kesinlikle ateizm değildir” diyen Sayın Erdoğan’ın kendisiydi. (15 Eylül 2011)

Üstelik Alevilik ayrı bir din değil, İslam’ın kollarından biridir, bunu anlatmaya gerek bile yok. Sayın Erdoğan’ın katıldığı muharrem orucu iftarında bütün eller aynı Allah’a açılmadı mı?

Temel anayasal kural “eşit vatandaşlık”, ırkı, dini ve felsefi tercihi ne olursa olsun eşit vatandaşlık… Ulusal birliğin de temeli bu.

İlkeler belli böyle ama şu soruyu mutlaka sormamız lazım:
AK Parti bu kadar oy kaybetmemiş olsaydı Erdoğan sürpriz bir kararla Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyarete gider miydi?

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Elif Çakır AK Parti