"Cumhurbaşkanımızın ayağına pranga oluyorlar, atadığı insanlar layık olmayabilir"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski avukatı, AKP'nin kurucu üyelerinden Latif Cem Baran, KPSS skandalı hakkında yaptığı açıklamada partisini suçladı.

"Cumhurbaşkanımızın ayağına pranga oluyorlar, atadığı insanlar layık olmayabilir"

Geçen pazar günü ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrasında adayların sosyal medyada paylaştığı belgelerden, sınav sorularından bir kısmının (en az 20-30 soru) Yediiklim Yayınevi kitapçıklarındaki sorularla birebir aynı olduğu, hatta aynı sorularda yer alan cevap şıklarının yerleştirilmesinin dahi aynı olduğu ortaya çıkmıştı.

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün yerine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumunun iptal ediğini açıkladı.

KPSS sorularının çalınmasına ilişkin tartışmalar devam ederken tartışmalara katılan bir diğer isim ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski avukatı, AKP'nin kurucu üyelerinden Latif Cem Baran oldu. Baran, her hafta cuma günü tv42 ekranlarında yayınlanan "Hukukçular ile gündem" programının konuğu oldu. Canlı yayında KPSS’de tartışmalarına değinen Baran, kurucu üyesi olduğu AKP'deki Partili isimlere ve bürokratlara yüklendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temposuna ayak uyduramayan bürokrat ve partililerin olduğuna dikkat çeken Baran, "Cumhurbaşkanının ayağına pranga oluyorlar" dedi.

Baran, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız doğru bir karar verdi. ÖSYM Başkanını görevden aldı ancak burada münferit bir hadise olduğunu düşünmüyorum. Partide, bürokraside ya da sahada olanlarla ilgili cumhurbaşkanının temposuna uymadığını hatta ayağından asıldığını, cumhurbaşkanının ayağına pranga olduklarını düşünüyorum. İşte önüne geldi hemen çözdü olayı ama bunun öncesinde KPSS’de ne vardı, KPSS nasıl geçtiği cumhurbaşkanının gündeminde olmayabilir. Bunun öncesinde atadığı insanlar ona layık olmayabilir. Bununla ilgili çözüm üretmemiz gerekiyor artık çünkü gelen kişiler ilk göreve geldiklerinde şöyle bir alışkanlık edinmeye başladılar; elbette onları o göreve atayan cumhurbaşkanımızdır. Sayın cumhurbaşkanının tensipleriyle buraya geldim dedikten sonra ona layık olmaya çalışacağım diyor. Bir çok bürokrat ama bunun yanında milletime de inandığım Anayasaya da hukuka da uygun olacağı hususunda da mutlaka bir beyan vermeleri gerekiyor.”

Etiketler
Abdullah Gül KPSS