'Hiç abartmıyorum' dedi: Nagehan Alçı'dan 'AKP, İmamoğlu'na çalışıyor' yazısı

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AKP tarafından Ekrem İmamoğlu’nun devamlı ve doğrudan hedef alınmasının, İmamoğlu’na faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

'Hiç abartmıyorum' dedi: Nagehan Alçı'dan 'AKP, İmamoğlu'na çalışıyor' yazısı

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, “Ekrem İmamoğlu’na AK Parti muhalefeti ve önceki günkü toplantı” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Alçı yazısında, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve AKP İBB Grup Başkanvekili, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun davetiyle katıldığı toplantıdan izlenimlerini paylaştı.

Alçı, “AK Parti tarafından Ekrem İmamoğlu’nun devamlı ve doğrudan hedef alınmasının, İBB’nin iktidar tarafından olumsuz haberlerle gündemde tutulmasının bu kutuplaşma ortamında yapılmak istenenin aksine İmamoğlu’na faydalı olduğunu düşünüyorum. AK Parti medyası Mansur Yavaş’a 1 kez vuruyorsa Ekrem İmamoğlu’na 20 kez vuruyor. Hiç abartmıyorum, hükümet medyasında oran 1’e 20. Bu normal bir durum mu” ifadelerini kullandı.

Alçı şöyle devam etti:

“İBB’nin neyi yapmak isteyip engellendiği için yapamadığı, neyi yaptığı, neyi vaat ettiği halde yapmadığı tamamen birbirine karışmış durumda. Bu da İmamoğlu’na yarıyor diye düşünüyorum.

Ancak Çarşamba günkü “İstanbul’un 1000 kayıp günü” başlıklı toplantı kurgulanış itibarıyla iktidar açısından benzer bir refleksi işaret etse de içerik olarak bence başarılıydı.

İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin sunumunun ardından sahneye çıkan Tevfik Göksu son derece somut, rakamlar üzerinden giden, neyin yapılıp neyin yapılmadığı, neyin vaat edilip gerçekleştirilmediği, neyin aslında ‘engellenmediğini’ kendi cephesinden çok fazla yorum katmadan anlattı.

Bence daha önemlisi 94’ten 2019’a kadar 25 yılda Refah ve AK Parti belediyelerinin yaptıklarının rakamsal dökümü, kıyaslaması ve o dönemden yarım kalan hangi projelerin bugün tamamlandığının ya da bir kısmının iptal edildiğinin gösterilmesiydi.

RAPORDAKİ RAKAMLAR VE İMAMOĞLU'NA SORULAR

Bugün bu yazıda Göksu’nun verdiği rakamlardan çarpıcı bulduklarımı paylaşacağım.

Ancak bununla birlikte Sayın İmamoğlu’na da bu somut rakamları soracağımı not etmek istiyorum. Bir tarafı dinledim, diğer taraf bu rakamlarla ilgili ne diyor, onu da öğrenip sizlerle paylaşmak amacındayım. Tabloyu objektif ortaya koymaya çalışacağım.

Sunumdaki bazı verilere geçmeden şu notu da ekleyeyim: AK Parti bence belediyecilik olarak İstanbul’a 25 yıl boyunca önemli hizmetlerde bulundu.

Bunu İmamoğlu yönetimi ile kıyaslayarak değil, bağımsız olarak söylüyorum. Zaten henüz kıyas kabul edecek bir durum yok, biri 25 yıl İstanbul’u yönetti diğer henüz 3. yılını tamamlıyor.”

Etiketler
Nagehan Alçı Ekrem İmamoğlu Habertürk