Elif Çakır: Erdoğan 'keşke o sözleri demeseydim' diyor mudur?

Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde TRT ortak yayınında Babacan ve Davutoğlu'nu işaret ederek söylediği, "Onlar o makamlara layık oldukları için gelmediler, getirildiler” sözleri gündemdeki yerini koruyor.

Elif Çakır: Erdoğan 'keşke o sözleri demeseydim' diyor mudur?

Karar yazarı Elif Çakır, "Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan kendilerini kastederek 'onlar o makamlara layık oldukları için gelmediler, getirildiler' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir o yandan bir yandan meydan okudular. Hem de öyle bir meydan okuma ki, öyle böyle değil…" ifadelerini kullanarak yazısını şöyle sürdürdü:

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu dedi ki:

“Kötü bir bakan olsaydım kimin aklına gelirdi benim Başbakan olmam. Layık olmayan birine ülkeyi nasıl emanet ettin. Bir hiçtim de neden emanet ettin? Ben geldiğim hiçbir yere emeksiz gelmedim, tırnaklarımla geldim ‘Tayyip Erdoğan olmasa sen bir hiçtin, sen onun yüzünden bakan oldun’ yok canım! Biz olmasak Tayyip Erdoğan bir hiçti aynı zamanda.”

DEVA Partisi lideri Babacan’a gelelim. Erdoğan’a “Halep oradaysa arşın burada” diyerek meydan okuyan Babacan şöyle dedi:

“Sayın Erdoğan siz de ben de o makamlara gökten inmedik. Milletin iradesi ve partinin ortak aklı bizi göreve getirdi. 13 sene layıkıyla Dışişleri ve Ekonomi bakanlıkları yaptım. Madem keramet sizde 2018’den beri kaç bakan değişti, buldunuz mu çare? Halep oradaysa arşın burada…”

"Erdoğan kendisine bu derece zarar veren, kendisini tuhaf, akıl almaz duruma düşüren o sözleri neden söyler?" sorusunu yönelten Çakır, "2018 yılından bu yana kaç bakan değiştirdin, madem ki keramet sizdeydi, o zaman ülkenin bu hali ne diye soruyor? Doğruya doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin ekonomisini uçuracak, ülkede istikrarı sağlayacak vaadiyle getirdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ekonomi bakanlığında 4 yılda üç kez bakan değişikliğine gitti." diye yazdı.

Çakır, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 48 saati geçen sessizliğini görünce, acaba diyorum Sayın Erdoğan 'keşke o sözleri demeseydim' pişmanlığı yaşıyor olabilir mi? Keşke bu pişmanlığı yaşa da bir daha böyle konuşmalar yapmasa; böyle yani kişileri aşağılayan ve geçeklere uymayan." değerlendirmesini yaptı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Elif Çakır TRT