Mehmet Barlas’tan haddini aşan ima: 'Ukrayna orada ibret olarak duruyor'

İktidara yakın gazeteci Mehmet Barlas, 2023 seçimlerinin öneminden bahsederken "Hele Ukrayna olayı ibret olarak gözümüzün önünde dururken seçmenin hata yapacağını hiç tahmin etmiyorum" ifadesini kullandı.

Mehmet Barlas’tan haddini aşan ima: 'Ukrayna orada ibret olarak duruyor'

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıldan az bir süre kala iktidar yanlısı medyada çeşitli 'propagandalar' başladı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden oluşan altılı masayı hedef aldığı yazısında Türkiye'de yaşanan her seçimin bir öncekinden daha önemli olduğunu söyledi.

"2023 seçimleri Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olacaktır. Bütün seçim ve referandumlarda Türk halkı hep en doğru karar vermiştir" diye de ekledi.

Ancak Barlas, yazısını noktalarken dikkati çeken, kamuoyunun gözünü korkutma amacı taşıdığı izlenimini uyandıran şu sözleri sarf etti:

"2023 seçimleri de böyle olacaktır. Hele Ukrayna olayı ibret olarak gözümüzün önünde dururken seçmenin hata yapacağını hiç tahmin etmiyorum."

Ukrayna, geçtiğimiz 24 Şubat'tan bu yana Rusya saldırısının altında. NATO üyesi Türkiye ise, 'tarafsızlık' iddiasıyla iki ülke arasında 'orta yolu' bulmaya çalışıyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Ukrayna Seçim Mehmet Barlas