Murat Sabuncu izlenimlerini paylaştı: Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilirse kesin olan ilk şey...

T24 yazarı Murat Sabuncu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Cumhurbaşkanı seçilirse kesin olan bir şey var. O da; devletin tepesinde yeniden 'toplumun çoğunluğu gibi yaşayan mütevazı bir ailenin varlığına' şahit olacağız" dedi.

Murat Sabuncu izlenimlerini paylaştı: Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilirse kesin olan ilk şey...

T24 yazarı Murat Sabuncu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Balıkesir'de on binlerce kişinin katılımıyla düzenlediği mitingde edindiği izlenimleri aktardı.

Ana muhalefet partisi liderinin eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile 2014 yerel seçimler sürecinde Ankara'da çok kısa bir sohbet olanağı bulduğunu belirten Sabuncu, "O zaman düşündüğüm hâlâ geçerli: Giyimiyle, tavrıyla mütevazı, ama siyaseti, memleketi yakından izliyor. Sözünü de esirgemiyor" dedi.

"Aslında 'giyim-yaşam' bu konuları konuşmak bana ayıp geliyor ama… Bir süredir iktidar elitlerinin eşleri, çocukları, kendileri; binlerce dolarlık çantaları, saatleri, elbiseleri, güneş gözlükleri ile toplumun öyle gözüne gözüne sokuyor ki yaşamlarını… Türkiye tarihinin en ağır ekonomik krizinden geçtiği süreçte 'sergilenen zenginlikler' en hafif tabiriyle ayıp ve toplumdan kopuşun göstergesi. Yazıyı yazarken kendi kendime soruyorum; ne düşündürdü Selvi Hanım sana. Söyleyeyim: Ülkede yaşayan milyonlarca kadın gibi… 'Biz'e benziyor yani, 'çoğumuz gibi' yaşıyor" ifadesini kullanan Sabuncu, yazısının ilerleyen bölümlerinde şu tespiti yaptı:

"(...) Kemal Kılıçdaroğlu 20 yıldır aktif siyasetin içinde, 11 yıldır CHP Genel Başkanı. Üç çocuğu, gelini, damatları ne kamuoyunun gündeminde ne onlara sağlanan bilinen herhangi bir ayrıcalık oldu. Oğlu Kerem 'bedelli' değil memleketteki pek çok ailenin evladı gibi askerlik görevini normal yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu aday olur mu bilmiyorum. Aday olup seçilir mi onu da şimdiden öngörmek imkânsız.

'KESİN OLAN BİR ŞEY VAR'

Ama eğer Cumhurbaşkanı seçilirse kesin olan bir şey var. O da; devletin tepesinde yeniden 'toplumun çoğunluğu gibi yaşayan mütevazı bir ailenin varlığına' şahit olacağız. Bugünün Türkiye'sini normalleştirecek görüntülerden birinin, "devletin zirvesinde, liderlerin aileleri ve yakınlarında tevazu" olduğunu inkâr edebilir misiniz?"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Murat Sabuncu Kemal Kılıçdaroğlu