AKP'li Ömer Çelik'ten 'Zaho' açıklaması: PKK yaptı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası yaptığı açıklamada "Tipik bir PKK saldırısı olduğu açıktır. . Irak halkı ile ortak düşmanımız PKK ile birlikte terör örgütleridir" dedi.

AKP'li Ömer Çelik'ten 'Zaho' açıklaması: PKK yaptı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, Irak'ın Zaho ilçesindeki bombardımanda 8 sivilin hayatını kaybetmesi 23 kişinin yaralanmasına ilişkin olarak "Tipik bir PKK saldırısı olduğu açıktır. Geçmişte de gerçekleştirdiği eylemdir. Irak halkı ile ortak düşmanımız PKK ile birlikte terör örgütleridir. Kardeş Irak halkı bu saldırıyı gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılması konusunda çalışılabilir" dedi.

Çelik, KYK faizlerinin silinmesine ilişkin olarak da anamuhalefetin kendi yaptıkları hizmeti sahiplendiği savundu. AKP Sözcüsü, "Arkadaşlarımızın aylarca süren çalışmalarının birini duyuyorlar sonra 'biz iktidara gelirsek şunu yapacağız2 diyorlar. Cumhurbaşkanımız açıklayınca da 'biz söyledik yaptınız' diyorlar. Hizmet gaspı söz konusudur" diye konuştu.

Çelik'in satır başları şöyle:

Çöp evde bulunan çocuğun durumuyla her açıdan ilgileneceğimizi sahipsiz kalmayacağını söylemek isteriz.

Dün yine Ayasofya Camii Kebir'in açılışının ikinci yıl dönümüydü. Milletimizin dualarla dile getirdiği mabet kimliğine yeniden kavuştu. İradesiyle bu gelişmenin önünü açan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.

TAHIL KORİDORU MESELESİ

Tahıl koridoru meselesi Cumhurbaşkanımızın gösterdiği irade ve dirayetle güçlü bir şekilde çözülmüştür. Rusya ve Ukrayna taraflarının bir araya getirilmesi ve dünyanın önündeki tahıl krizinin çözülmesi önemlidir.

Tahıl krizinin öncesinde Astana zirvesi gerçekleşti. Astana Zirvesi'nin tahıl diplomasinin öncesinde gerçekleşmesi de gıda diplomasisinde bir ön çalışma olmasını sağladı.

ASTANA ZİRVESİ

Astana Zirvesi ile ilgili olarak ortaya çıkan tablo çok kolay zamanlardan geçmedi. Çok sıkıntılı zamanlardan da geçti. Bütün eleştirilere cevap olarak söylemek isterim ki Astana Zirvesi'nin yaşatılması sürecindeki katkımız süreciktir.

Siyasi çözümün Suriye'de açılması konusunda Türkiye çaba gösteriyor. Siyasi çözümün önünün tıkanmaması Anayasal sürecin önünün açılması son derece önemlidir. Yapılan tüm kara propagandalara rağmen Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklememektedir.

ZAHO SALDIRI AÇIKLAMASI

TSK'nın sivillere karşı herhangi bir eylemde bulunmaması için dünyanın en hassas ordusu olduğunun altını çizerim.

Tipik bir PKK saldırısı olduğu açıktır. Geçmişte de gerçekleştirdiği eylemdir. Irak halkı ile ortak düşmanımız PKK ile birlikte terör örgütleridir. Kardeş Irak halkı bu saldırıyı gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılması konusunda çalışılabilir.

KYK FAİZLERİ MESELESİ

Arkadaşlarımızın aylarca süren çalışmalarının birini duyuyorlar sonra 'biz iktidara gelirsek şunu yapacağız2 diyorlar. Cumhurbaşkanımız açıklayınca da 'biz söyledik yaptınız' diyorlar. Hizmet gaspı söz konusudur.

ERMENİSTAN İLE NORMALLEŞME GÖRÜŞMELERİ

Ermenistan sözünü tuttuğu sürece önemlidir. İki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının ziyareti en kısa sürede gerçekleşecek.

BATI TRAKYA'DA OKULLARIN KAPATILMASI

Yunanistan'ın dün Lozan Antlaşması'nın hükümlerine uymadığını Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Yunanistan Türk azınlığa ait olan okulları kapattı. Burada öğrenci azlığı vardır yoktur meselesi Türk azınlığı vereceği karardır. Lozan Barış Antlaşması'nın hükümleri açıktır. Öğrenci azlığı nedeniyle okul kapatmak asimilasyon adımıdır. İnsan haklarına aykırıdır.

Çelik gazetecilerin sorularını yanıtladı:

Hamaney-Erdoğan görüşmesi: Hamaney ile görüşmelerinin bazılarında ben de vardım. İran'daki anayasal düzen farklı. Ayettullahlar tarafından seçilen bir makam var. Oradaki rejimin işleyişi içerisinde oluşmuş bir makam bu. Her görüşmede her iki ülkenin bayrakları bulunur. Hamaney'in hukuki bir statüsü olmadığı için bayrak yoktur. Diğer devlet başkanlarıyla görüşmesinde de diğer ülkerin bayrakları yoktur.

Tahran Zirvesi'ne Almanya tepkisi: Alman Dışişleri bakanı diplomasiden ne anlıyor bilmiyorum. Böyle bir format içerisinde görüşülüyorsa bundan herhangi Avrupa ülkesinin mutluluk duyması gerekir. Almanya'nın herhangi bir şekilde İran ya da Rusya ile hiçbir ilişkisi yok mu? Son derece yanlış bir değerlendirmede bulunmuş.

Emine Erdoğan Çevre Ajansı iddiası: Orada kullandıkları argüman yanlış. O ajans Emine Erdoğan'a bağlı değil. Çevre şehircilik Bakanlığı'na bağlı çalışan mekanizmalardan. Bu takdir edilmesi gereken bir şeydir. Bunların dünya için ne kadar kıymetli olduğunu herkes biliyor ama Türkiye'de maalesef yalan haber üzerinden kara propagada üretiliyor.

CENTCOM'un 'PKK' taziyesi: Vahim bir adım. Sizin IŞİD'e karşı mücadele ediyor dediğiniz bu kişiler ellerindeki silahı Türk askerine Türk vatandaşına doğrultuyor. Dünyanın en büyük yalanı IŞİD'e karşı mücadele ediyor diye terör örgütlerini desteklemektir. Bu tip faaliyetler Suriye'yi Afganistan gibi faaliyetlerin içine sokma faaliyetidir. IŞİD'e karşı mücadele etmek istiyorsanız Türkiye var zaten.

Etiketler
Irak Ömer Çelik PKK Saldırı