Erk Acarer: Sedat Peker diyor ki, 'Seçime kadar yeni bir paylaşımda bulunmayacağım, elimdeki dosyaları tasnif edeceğim'

Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'in 'seçime kadar yeni bir paylaşım yapmayacağını' söyledi; Sezgin Baran Korkmaz'ın elindeki donelerin Peker'de de bulunduğunu düşündüğünü kaydetti.

Erk Acarer: Sedat Peker diyor ki, 'Seçime kadar yeni bir paylaşımda bulunmayacağım, elimdeki dosyaları tasnif edeceğim'

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve şu an Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yaşayan Sedat Peker hakkında dikkat çeken bir iddia ileri sürüldü.

Tele 1'de yayınlanan 'Mercek' programına katılan gazeteci Erk Acarer, Peker'in 'seçime kadar yeni bir paylaşım yapmak yerine elindeki dosyaları tasnif edeceğini ve belki de seçime yaklaşınca bunları ortaya koyacağını' ifade etti:

"Peker diyor ki; 'Ben seçim dönemine kadar hiçbir şekilde paylaşımda bulunmayacağım, bunun yerine elimdeki mevcut binlerce dosyayı tasnif edeceğim. Yüzlerce videoyu, ses kaydını tasnif edeceğim.' Belki de seçime doğru bunları ortaya koyar.

Ben Sedat Peker'in ilk etapta Korkmaz'ı anlattığı için bu evraklarda Sezgin Baran Korkmaz ismine de çok fazla rastlandığını düşünüyorum. Sezgin Baran Korkmaz'ın bu saatten sonra ABD'de itirafçı olmaması hiçbir anlam taşımıyor."

'Korkmaz'ın artık itirafçı olacağı' görüşünü dile getiren Acarer, ABD'deki davaya artık Sezgin Baran Korkmaz davası olarak bakılamayacağını, operasyonun arkasında silah kaçakçılığının bulunduğunu ileri sürdü.

Etiketler
Sedat Peker Seçim Sezgin Baran Korkmaz